Gradsko vijeće Grada Sarajeva na 15. sjednici usvojilo Rebalans Budžeta Grada za 2006. godinu

U nastavku 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu. Sa povećanjem sredstava u iznosu od 4.330.267 KM (prenesena sredstva iz 2005. godine u iznosu od 3.965.267 KM i namjenski grantovi za uređenje fasada u vrijednosti od 365.000 KM), novi plan Budžeta za ovu godinu iznosi 17.185.267 KM.

Tematska sjednica o Problematici jednakopravnosti spolova

Na danas održanoj Tematskoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva, vijećnici su razmatrali temu o Problematici jednakopravnosti spolova. Milena Veljković, predsjedavajuća Komisije za jednakopravnost spolova Gradskog vijeća u svom uvodnom izlaganju istakla da je ova tematska sjednica treba da doprinese razbijanju stereotipa i jačanju pozicije žene u našem društvu, što je jedan od uvjeta ulaska BiH u Evropsku uniju.

Gradonačelnica Borovac predala portrete Franca Ferdinanda i njegove supruge Sofije Muzeju \\\”Sarajevo 1878.-1918.\\\”

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, u spomen na sarajevski atentat, posjetila je danas Muzej "Sarajevo 1878.-1918." i tom prilikom direktorici Muzeja Mevlidi Serdarević predala slike portrete austrijskog prestolonasljednika Franca Ferdinanda i njegove supruge Sofije, koje je gradu Sarajevu nedavno poklonio njihov unuk Georg Hohenberg. Posjeti Muzeju prisustvovao je i Nj.E.  ambasador R Austrije u BiH dr. Werner Almhofer.

Nakon tematske sjednice, zakazan i nastavak 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U četvrtak 29.06.2006. godine u 10.00 sati, održat će se Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na kojoj će vijećnici razmatrati Problematiku jednakopravnosti spolova. Isti dan (četvrtak) 29.06.2006. godine, s početkom u 13.00 sati, održat će se nastavak 15. sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na čijem dnevnom redu se, između ostalog, nalazi Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2006. godinu.

Svečano puštena u promet obnovljena gradska saobraćajnica

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, premijer Kantona Sarajevo Denis Zvizdić, direktor Direkcije za ceste KS Adem Zolj i direktorica GP Sarajevoputevi Dubravka Šekarić danas su na raskrsnici ulica reisa Džemaludina Čauševića i Obala Kulina bana presijekli vrpcu čime je svečano puštena u promet obnovljena saobraćajnica Marijin Dvor – Vijećnica – Marijin Dvor.