Предсједник Србије Борис Тадић са доградоначелником Јуришићем обишао стари дио града

У оквиру једнодневне званичне посјете Босни и Херцеговини, предсједник Србије Борис Тадић обишао је стари дио града Сарајева. У пратнји замјеника градоначелнице Сарајева прим. др. Јосипа Јуришића обишао је Стару православну цркву на Башчаршији, Бегову джамију, Куршумлију медресу, Катедралу и Бошнјачки институт.

Градско вијеће Града Сарајева на 15. сједници усвојило Ребаланс Буджета Града за 2006. годину

У наставку 15. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, вијећници су усвојили Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Буджета Града Сарајева за 2006. годину. Са повећанјем средстава у износу од 4.330.267 КМ (пренесена средства из 2005. године у износу од 3.965.267 КМ и намјенски грантови за уређенје Фасада у вриједности од 365.000 КМ), нови план Буджета за ову годину износи 17.185.267 КМ.

Тематска сједница о Проблематици једнакоправности сполова

На данас одржаној Тематској сједници Градског вијећа Града Сарајева, вијећници су разматрали тему о Проблематици једнакоправности сполова. Милена Велјковић, предсједавајућа Комисије за једнакоправност сполова Градског вијећа у свом уводном излаганју истакла да је ова тематска сједница треба да допринесе разбијанју стереотипа и јачанју позиције жене у нашем друштву, што је један од увјета уласка БиХ у Европску унију.

Градоначелница Боровац предала портрете франца фердинанда и нјегове супруге СоФије Музеју \\\”Сарајево 1878.-1918.\\\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, у спомен на сарајевски атентат, посјетила је данас Музеј &qуот;Сарајево 1878.-1918.&qуот; и том приликом директорици Музеја Мевлиди Сердаревић предала слике портрете аустријског престолонаслједника франца фердинанда и нјегове супруге СоФије, које је граду Сарајеву недавно поклонио нјихов унук Георг Хохенберг. Посјети Музеју присуствовао је и Нј.Е.  амбасадор Р Аустрије у БиХ др. Wернер АлмхоФер.

Град Сарајево Финансира одлазак кадета фК \”Сарајево\” на међународни турнир у Италији

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас кадете фК &qуот;Сарајево&qуот;, те у име Града Сарајева честитао им наслов првака Кадетског Фудбалског првенства Босне и Херцеговине. Кадети бордо тима једина је екипа из Сарајева која је освојила државно првенство у години када фК &qуот;Сарајево&qуот; слави 60. година свога постојанја.

Након тематске сједнице, заказан и наставак 15. сједнице Градског вијећа Града Сарајева

У четвртак 29.06.2006. године у 10.00 сати, одржат ће се Тематска сједница Градског вијећа Града Сарајева, на којој ће вијећници разматрати Проблематику једнакоправности сполова. Исти дан (четвртак) 29.06.2006. године, с почетком у 13.00 сати, одржат ће се наставак 15. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се, између осталог, налази Приједлог Одлуке о измјенама и допунама Буджета Града Сарајева за 2006. годину.

Доградоначелник Јуришић примит ће кадете фК \”Сарајево\”

У сриједу 28.06.2006. године у 12.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће кадете фК &qуот;Сарајево&qуот;, те у име Града Сарајева честитати им наслов првака Кадетског Фудбалског првенства Босне и Херцеговине.

Челници Града Сарајева примили делегацију побратимског нјемачког града Магдебурга

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић и замјеница предсједавајућег Градског вијећа Аида Хабул са сарадницима примили су данас чланове Градског вијећа, те представнике културних и омладинских институција побратимског Града Магдебурга, који су у студијској посјети нашем граду.

Свечано пуштена у промет обновлјена градска саобраћајница

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, премијер Кантона Сарајево Денис Звиздић, директор Дирекције за цесте КС Адем Золј и директорица ГП Сарајевопутеви Дубравка Шекарић данас су на раскрсници улица реиса Джемалудина Чаушевића и Обала Кулина бана пресијекли врпцу чиме је свечано пуштена у промет обновлјена саобраћајница Маријин Двор – Вијећница – Маријин Двор.