Предсједавајући Градског вијећа примит ће у име Града Сарајева лјекаре КЦ Падове и КЦУС

У четвртак 14. 09. 2006. године  у 12.00 сати предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић примит ће у име Града Сарајева лјекаре Клиничког центра Падове (Италија) који у Сарајево стижу поводом успоставлјанја програма трансплантације јетре између КЦ Падова и Клиничког центра Универзитета у Сарајеву. Иначе, КЦ у Падови представлја најреФерентнију болницу у области трансплантације јетре у Европи, а у Сарајево стижу водећи лјекарски стручнјаци у овој области: проФ. Д\’Амица, проФ. Цилла, Др. Цестроине и Др.Сршен.

Градоначелница ће се обратити на годишнјој сједници Савјета повјереника и Савјета промотора фондације Арс Аеви

U чetvrtak 14. 09. 2006. godine  u 10.00 sati gradonaчelnica Sarajeva Semiha Borovac obratit ћe se i pozdraviti uчesnike godišnje sjednice Savjeta povjerenika i Savjeta promotora Fondacije Ars Aevi na kojoj ћe biti prisutni i predstavnici UNESCO-a.

Званично обилјежен завршетак реализације пројекта \”Туристичка валоризација трга Ат Мејдан\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и предсједник италијанске регије Тосцана Цлаудио Мартини данас су свечано озваничили завршетак реализације пројекта &qуот;Туристичка валоризација трга Ат Мејдан&qуот;.  Регија Тосцана Финансирала је овај пројекат са 80.000 еура у оквиру програма &qуот;СЕЕНЕТ&qуот;, а Градска управа у координацији са НВО &qуот;УЦОДЕП&qуот; реализирала је пројекат у два сегмента: туристичком и инФраструктурном. У оквиру првог поставлјен је инФо пано и инФо пулт који су намијенјени за туристичко промовиранје простора Ат Мејдана, док је у оквиру другог санирано корито Бистричког потока.  

Пријем за европске прваке и вицепрваке у сједећој одбојци

Поводом освајанја КУП-а шампиона у сједећој одбојци на завршном турниру у Мађарској градоначелница Сарајева Семиха Боровац и нјен замјеник Јосип Јуришић данас су организирали пријем за европске прваке и вицепрваке у сједећој одбојци, чланове клубова &qуот;СПИД&qуот; и &qуот;фАНТОМИ&qуот;.

Уручене стипендије Града Сарајева дјеци жртава рата

Замјеници градоначелнице Сарајева Предраг Митровић и Јосип Јуришић уручили су данас стипендије дјеци жртава рата, члановима Удруженја “Образованје гради БиХ”. Десет среднјошколаца и студената Сарајевског универзитета добили су по 1.000 КМ, као Финансијску помоћ Града Сарајева за једну школску годину.