Годишнјица масакра у Болјаковом потоку

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и помоћница градоначелнице фирдевса Брачковић данас су у име Града Сарајева одале почаст и положиле цвијеће на спомен-обилјежје у Болјаковом потоку, у близини ОШ &qуот;Умихана Ћувидина&qуот;.

Градоначелница разговарала са бугарским амбасадором у БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас Нј.Е. Лyубтцха Трохарова, амбасадора Р Бугарске у БиХ с којим је разговарала о унапређенју сараднје Сарајева и СоФије. Градоначелница је честитала амбасадору на уласку нјегове землје у Европску унију који се треба десити 1. јануара 2007., наглашавајући како је то ванјскополитички приоритет и БиХ, те да ће у будућој сараднји искуства Бугарске и нјеног главног града у прихватанју европских норми и стандарда бити од користи БиХ и нјеном главном граду.

Поклон-пакети чланицама Удруженја \”Жене жртва рата\”

У петак 29.09.2006. године у 12.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетит ће Удруженје &qуот;Жене жртва рата&qуот; и том приликом уручити 50 поклон-пакета са основним животним намирницима чланицама овога удруженја, које су преживјеле најтежи облик злоставлјанја, а данас живе у тешким социо-економским увјетима.

Потписиванје уговора за Финансиранје три доброволјна ватрогасна друштва

У петак 29.09.2006. године у 11.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписат ће уговоре о реализацији одобрених средстава из Буджета Града Сарајева за 2006. годину са представницима три доброволјна ватрогасна друштва: &qуот;Вратник&qуот;, &qуот;Бјелаве&qуот; и &qуот;Алипашин мост&qуот;.

Позив за акредитованје екипа медијских кућа за праћенје 10. КонФеренције Уније главних градова Централне и Југоисточне Европе

10. КонФеренција Уније главних градова Централне и Југоисточне Европе одржат ће се у Сарајеву, у хотелу &qуот;Холидаy инн&qуот;, од 05. до 07. октобра 2006. године. Главна тема КонФеренције је &qуот;Модел организације главних европских градова и искуства у Функциониранју&qуот;.

Сарајеву златни пехар за гостолјубивост и златна туристичка ружа за најболју туристичку понуду у БиХ

Сарајево је добитник златног пехара гостолјубивости и златне туристичке руже за најболју туристичку понуду у БиХ. Наиме, поводом завршетка Финалне емисије &qуот;Туризам плус&qуот; 27.09. на Свјетски дан туризма на свечаности у Дому РТВБиХ уз директан тв пријенос додијелјене су златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима и туристичким субјектима у БиХ и то у седам категорија.