Град Сарајево поклонио 80 пакета чланицама Удруженја \”Жена жртва рата\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и замјеница предсједавајућег Градског вијећа Аида Хабул посјетиле су Удруженје &qуот;Жена жртва рата&qуот; и нјеговим чланицама том приликом уручиле 80 поклон-пакета са основним животним намирницама. Боровац и Хабул разговарале су са чланицама Удруженја које су током агресије на БиХ преживјеле најтеже облике злоставлјанја и тортуре, а које се данас налазе у доста тешкој социјалној ситуацији.

Градоначелница примила у наступну посјету амбасадорицу Р француске у БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас у наступну посјету амбасадорицу Републике француске Нј.Е. Марyсе Берниау, којој је пожелјела много среће и успјеха у мисији зближаванја двају држава и народа, те изразила пуну отвореност Града Сарајева за све облике сараднје.

Градоначелница примила представнике Извршног комитета СТЕПС-а

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Извршног комитета Европског првенства у стоном тенису за младе СТЕПС: Страју Крсмановића, Асима Ацу Шакића, фахрудина Солака и Алију Ченгића. Они су градоначелницу упознали о веома успјешном завршетку овог шампионата, те су јој предали златну медалју Граду Сарајеву за помоћ и подршку у организацији СЕТПС-а.

Потписани Уговори о Финансијској помоћи Града Сарајева доброволјним ватрогасним друштвима \”Вратник\”, \”Бјелаве\” и \”Алипашин Мост\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала је Уговоре о Финансијској помоћи Града Сарајева ДВД &qуот;Вратник&qуот; са Братић Невеном, &qуот;Бјелаве&qуот; са Сулејманом Вранцем и &qуот;Алипашин Мост&qуот; РеФиком Јахићем.

Годишнјица масакра у Болјаковом потоку

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и помоћница градоначелнице фирдевса Брачковић данас су у име Града Сарајева одале почаст и положиле цвијеће на спомен-обилјежје у Болјаковом потоку, у близини ОШ &qуот;Умихана Ћувидина&qуот;.

Градоначелница разговарала са бугарским амбасадором у БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас Нј.Е. Лyубтцха Трохарова, амбасадора Р Бугарске у БиХ с којим је разговарала о унапређенју сараднје Сарајева и СоФије. Градоначелница је честитала амбасадору на уласку нјегове землје у Европску унију који се треба десити 1. јануара 2007., наглашавајући како је то ванјскополитички приоритет и БиХ, те да ће у будућој сараднји искуства Бугарске и нјеног главног града у прихватанју европских норми и стандарда бити од користи БиХ и нјеном главном граду.

Поклон-пакети чланицама Удруженја \”Жене жртва рата\”

У петак 29.09.2006. године у 12.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетит ће Удруженје &qуот;Жене жртва рата&qуот; и том приликом уручити 50 поклон-пакета са основним животним намирницима чланицама овога удруженја, које су преживјеле најтежи облик злоставлјанја, а данас живе у тешким социо-економским увјетима.

Потписиванје уговора за Финансиранје три доброволјна ватрогасна друштва

У петак 29.09.2006. године у 11.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписат ће уговоре о реализацији одобрених средстава из Буджета Града Сарајева за 2006. годину са представницима три доброволјна ватрогасна друштва: &qуот;Вратник&qуот;, &qуот;Бјелаве&qуот; и &qуот;Алипашин мост&qуот;.

Позив за акредитованје екипа медијских кућа за праћенје 10. КонФеренције Уније главних градова Централне и Југоисточне Европе

10. КонФеренција Уније главних градова Централне и Југоисточне Европе одржат ће се у Сарајеву, у хотелу &qуот;Холидаy инн&qуот;, од 05. до 07. октобра 2006. године. Главна тема КонФеренције је &qуот;Модел организације главних европских градова и искуства у Функциониранју&qуот;.

Сарајеву златни пехар за гостолјубивост и златна туристичка ружа за најболју туристичку понуду у БиХ

Сарајево је добитник златног пехара гостолјубивости и златне туристичке руже за најболју туристичку понуду у БиХ. Наиме, поводом завршетка Финалне емисије &qуот;Туризам плус&qуот; 27.09. на Свјетски дан туризма на свечаности у Дому РТВБиХ уз директан тв пријенос додијелјене су златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима и туристичким субјектима у БиХ и то у седам категорија.