Održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na danas održanoj 18. sjednici usvojilo je Odluku o pristupanju aktivnostima na podizanju spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva u periodu 1992.-1995. godine. Ovom odlukom Grad Sarajevo pristupa aktivnostima na realizaciji Podprojekta izgradnje spomen-obilježja svoj djeci opkoljenog Sarajeva u okviru projekta "Opsada i odbrana Sarajeva 1992.-1995. godine."

18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U utorak 31.10.2006. godine s početkom u 10.00 sati održat će se 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj će vijećnici, između ostalog, razmatrati Prijedlog Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama, te  Prijedlog Odluke o podizanju spomen-obilježja ubijenoj djeci i djeci žrtvama rata Sarajeva u periodu 1992.-1995. godine.

Oproštajni prijem za kineskog ambasadora

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i njen zamjenik Josip Jurišić primili su danas u oproštajnu posjetu ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Nj. E. g. Li Shuyuana. Gradonačelnica se zahvalila ambasadoru na velikom doprinosu u zbližavanju kineskog i bosanskohercegovačkog naroda, a posebno na njegovim humanim idejama da se pomognu socijalno ugruženi stanovnici u Sarajevu.

Prijem delegacije Udruženja “Oaza”

Zamjenik gradonačelnice Predrag Mitrović sa saradnicima danas je  primio Nazmiju Hadžimusić, predsjednicu Udruženja roditelja i prijatelja za pomoć osobama sa mentalnom retardacijom na području Kantona Sarajevo "Oaza", koja je prezentirala plan aktivnosti koje ovo udruženje, dobitnik najvećeg humanističkog priznanja Internacionalne lige humanista "Linus Pauling", nastoji sprovesti u narednom periodu.