Одржана 18. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 18. сједници усвојило је Одлуку о приступанју активностима на подизанју спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева у периоду 1992.-1995. године. Овом одлуком Град Сарајево приступа активностима на реализацији Подпројекта изграднје спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева у оквиру пројекта &qуот;Опсада и одбрана Сарајева 1992.-1995. године.&qуот;

Званично обилјежаванје завршетка рестаурације надгробног споменика Силвија Страхимира Кранјчевића

У сриједу 01.11.2006. године у 12.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац озваничит ће завршетак радова на рестаурацији надгробног споменика Силвија Страхимира Кранјчевића на католичком гроблју Св. Јосип.

Замјеник градоначелнице Митровић обратио се учесницима Савјетованја о телекомуникацијским мрежама

Данас је у Сарајеву почело са радом ВИ Међународно савјетованје БИХТЕЛ 2006. под називом &qуот;Изграднја, експлоатација и развој телекомуникацијских мрежа&qуот;, у организацији сарајевског Елекетротехничког Факултета. У име домаћина Града Сарајева замјеник градоначелнице Предраг Митровић обратио се скупу и пожелио успјешан рад учесницима Савјетованја.

18. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 31.10.2006. године с почетком у 10.00 сати одржат ће се 18. сједница Градског вијећа Града Сарајева на којој ће вијећници, између осталог, разматрати Приједлог Одлуке о кућном реду у стамбеним зградама, те  Приједлог Одлуке о подизанју спомен-обилјежја убијеној дјеци и дјеци жртвама рата Сарајева у периоду 1992.-1995. године.

Опроштајни пријем за кинеског амбасадора

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и нјен замјеник Јосип Јуришић примили су данас у опроштајну посјету амбасадора Народне Републике Кине у БиХ Нј. Е. г. Ли Схуyуана. Градоначелница се захвалила амбасадору на великом доприносу у зближаванју кинеског и босанскохерцеговачког народа, а посебно на нјеговим хуманим идејама да се помогну социјално угружени становници у Сарајеву.

Градоначелница се обратила учесницима Симпозија о саобраћају

Данас је у Сарајеву почео са радом Симпозиј под називом &qуот;Улога Факултета саобраћајних наука у европском развојном саобраћају&qуот;. Градоначелница Семиха Боровац у име домаћина Града Сарајева обратила се скупу и пожелјела успјешан рад учесницима Симпозијума.

Градоначелници Сарајева и Ден Хаага договорили развијанје партнерских односа два Града

Градоначелник Ден Хааг-а Г.Т. Деетман угостио је градоначелницу Сарајева Семиху Боровац. Том приликом договорено је гостованје одабране изложбе умјетничких слика познате &qуот;Хашке школе&qуот; у оквиру које би се требала наћи и Рембрандтова дјела.

Удруженје глухих и наглухих КС уручило Захвалницу Граду Сарајеву

Замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић са сарадницима примио је данас Зелкиду Махмутовић и Јасмину Биједић-Смајић, представнице Савеза удруженја грађана оштећеног слуха и говора у БиХ.

Пријем делегације Удруженја “Оаза”

Замјеник градоначелнице Предраг Митровић са сарадницима данас је  примио Назмију Хаджимусић, предсједницу Удруженја родителја и пријателја за помоћ особама са менталном ретардацијом на подручју Кантона Сарајево &qуот;Оаза&qуот;, која је презентирала план активности које ово удруженје, добитник највећег хуманистичког признанја Интернационалне лиге хуманиста &qуот;Линус Паулинг&qуот;, настоји спровести у наредном периоду.