Потписан Уговор за израду пројектне документације за обнову Вијећнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор Фирме УРБИНГ Студио пројектованје и цонсалтинг д.о.о. Сарајево, Смајо Мулаомеровић данас су потписали Уговор за израду пројектне документације за обнову и рестауарацију сарајевске Вијећнице. На међународном тендеру изабран је УРБИНГ д.о.о. Сарајево, који у року од осам мјесеци од дана потписиванја Уговора, треба да изради пројектну документацију обнове Вијећнице.

Унапређенје сараднје Града Сарајева и Града Барцелоне

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић и савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајчић посјетили су побратимски Град Барцелону у цилју деФиниранја пројеката сараднје који ће бити реализовани у току 2007.године. Град Барцелона је, како је истакао франце фреxе, директор Одјела за међународну сараднју Града Барцелоне, у свом буджету за 2007. годину издвојио средства неопходна за реализацију Програма техничке сараднје намијенјеног пружанју стручне помоћи у едукацији и усавршаванју упослених у Граду Сарајеву у цилју стваранја што еФикасније администрације.

Потписиванје Уговора за израду пројектне документације за обнову Вијећнице

У сриједу 31.1.2007. године у 12.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор Фирме УРБИНГ д.о.о. Сарајево, Смајо Мулаомеровић потписат ће Уговор за израду пројектне документације за обнову и рестауарацију сарајевске Вијећнице.

Одржана 22. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 22. сједници утврдило је Нацрт Одлуке о усвајанју и Одлуке о провођенју измјена и допуна РП Градског центра &qуот;Маријин Двор&qуот; – ИИ Фаза, те га упутило на јавни увид и јавну расправу у трајанју од 60 дана. Вијећници су усвојили Приједлог Одлуке о усвајанју и Одлуке о провођенју Измјена и допуна РП Рекреационо-забавни центар &qуот;Пионирска долина&qуот;. Усвојен је и Приједлог одлуке о приступанју изради РП &qуот;Газијин хан&qуот;.

У Великом парку бит ће Спомен-обилјежје убијеној дјеци Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева донијело је данас Одлуку о одређиванју локације за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. година. Локација за подизанје Спомен-обилјежја је простор Фонтане у Великом парку у Сарајеву.

Потписан Споразум о суФинансиранју пројекта санације јавне расвјете на Тргу хероја

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, начелник Опћине Ново Сарајево Неджад Колджо и представник Центра сигурносних студија Денис Хаджовић потписали су данас Споразум о суФинансиранју санације, реконструкције и изграднје јавне расвјете у населју Трг Хероја.

Дом Војске фБиХ уступлјен Граду Сарајеву

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и секретар Владе федерације БиХ Исмет Трумић потписали су данас Споразум о даванју на кориштенје Дома Восјске федерације БиХ-Сарајево с припадајућим землјиштем, над којим је носилац права располаганја Влада фБиХ, Градској управи Града Сарајева.

22. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 30.1.2007. године с почетком у 10.00 сати одржат ће се 22. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем дневном реду се налази Приједлог одлуке о одређиванју локације за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. година.

Градоначелница Боровац посјетила сарајевску ферхадија джамију

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је посјетила ферхад-бегову джамију која је због унутарнјих оштећенја однедавно затворена. &qуот;С обзиром на наше опредјелјенје да сачувамо све вјерске објекте, а посебно објекте од културно-хисторијског значаја, Град Сарајево ће издвојити 50.000 КМ за санацију ферхад-бегове джамије&qуот;, истакла је градоначелница Боровац, те овом приликом позвала и друге структуре власти да то учине.

Градоначелница Боровац положила цвијеће на гроб Анте Сучића

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је на гроблју Баре у поводу 22. године од смрти Анте Сучића, положила цвијеће и одала почаст овом бившем градоначелнику Сарајева. На гроблју Баре окупили су се и сарадници и пријателји Анте Сучића, који је био градоначелник Сарајева од 1975. до 1981. године.