Održana 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj 23. sjednici usvojilo je Odluku o preuzimanju prava korištenja Doma Vojske F BiH sa pripadajućim zemljištem, nad kojim je imalac prava raspolaganja Vlada F BiH. Vijećnici su, također, usvojili Odluku o uspostavljanju saradnje-bratimljenja između Gradova Sarajeva i Madrida, kao i Odluku o prihvatanju donacije, skulpture "Drvo života", autora Andeja Ajdiča iz Slovenije.

23. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U utorak 27.02.2007. godine s početkom u 10.00 sati, održat će se 23. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, na čijem dnevnom redu, između ostalog, nalazi se Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Ključ Grada Sarajeva, Prijedlog Odluke o načinu i uvjetima dekorisanja na području grada Sarajeva i Izvještaj o izgradnji Olimpijskog bazena Meander-Otoka.

Grad Madrid spreman na bratimljenje sa Gradom Sarajevom

Na današnjem prijemu delegacije Grada Madrida kod gradonačelnice Sarajeva izražena je spremnost glavnog grada Kraljevine Španije da se bratimi sa glavnim gradom Bosne i Hercegovine. Delegaciju je predvodio Ignacio Nino Perez, glavni koordinator za privredu u Gradu Madridu koji je gradonačelnici Sarajeva prenio poziv gradonačelnika Madrida g.Alberta Ruiz-Gallardón Jiméneza da krajem sljedećeg mjeseca zvanično posjeti ovaj grad.

Dogradonačelnik Mitrović primio studente ALU

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Predrag Mitrović primio je studente Odsjeka za produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu koji su izradili četiri idejna rješenja za Trg ispred zgrade Doma Vojske FBiH. Studenti su pripremili ove idejne prijedloge na inicijativu profesora ALU Stjepana Roša i Umjetničke galerije BiH, čija je direktorica Meliha Husedžinović također prisustvovala današnjem prijemu.

Održan Okrugli sto: \”Obnova olimpijskih sadržaja\”

U sklopu obilježavanja godišnjice XIV ZOI Sarajevo \’84., danas je u prostorijama Grada održan  Okrugli sto o temi "Obnova olimpijskih sadržaja". Okrugli sto otvorio je zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić koji je istakao opredjeljenje Grada Sarajeva da podrži i inicira brži razvoj zimskih sportova, posebno u kontekstu turističke ponude olimpijskih sadržaja, što je sastavni dio Platforme "Pravci djelovanja Grada Sarajeva 2006.-2008.".