Градоначелница честитала 2. мај, Дан Кантона Сарајево и Опћина Центар и Стари Град

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала је предсједавајућем Скупштине и премијеру Кантона Сарајево, Денису Звиздићу и Самиру Силајджићу 2. мај, Дан Кантона Сарајево: &qуот;Вјерујем да ће Кантон Сарајево и далје бити дио породице европских регија са јаким пословним, јавним и социјалним сектором, еФикасном администрацијом и високим квалитетом живота&qуот; – исткла је градоначелница у честитки, те исказала увјеренје да ће вријеме које долази бити период свеопћег развоја Кантона.

Предсједник Исламске Републике Пакистан Первез МусхарраФ обићи ће стари дио града у пратнји доградоначелника Јуришића

У суботу 28.4.2007. године, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић бит ће домаћин Нј.Е. Первезу МусхарраФу, предсједнику Исламске Републике Пакистан, који борави у званичној посјети нашој землји.

Бечки оркестар \”Јоханн Страус\” одржао хуманитарни концерт за Педијатријску клинику

У склопу маниФестације &qуот;Дани Беча у Сарајеву&qуот; вечерас је у Дому Војске ф БиХ одржан хуманитарни концерт бечког оркестра &qуот;Јоханн Страус&qуот;. Сав новац од продатих улазница намијенјен је опреманју Педијатријске клинике КЦУС-а.

Потписан Споразум о освјетлјенју Гази Хусрев-бегове и улице Сарачи

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и начелник Опћине Стари Град МустаФа Ресић данас су потписали Споразум о удруживанју средстава за реализацију пројекта расвјета Башчаршије. Према Споразуму освјетлит ће се Гази Хусрев-бегова и улица Сарачи, чиме започинје реализација друге Фазе Пројекта јавне расвјете Башчаршије.

Град Беч донирао 40.000 еура Педијатријској клиници

Вечерас је у хотелу &qуот;Холидаy инн&qуот; одржана донаторска вечера чији је цилј био прикуплјанје средстава за опреманје Педијатријске клинике КЦУС-а. Првобитно је ово требало бити гала вечера којом би се озваничио почетак маниФестације &qуот;Дани Беча у Сарајеву&qуот;, али због Дана жалости и трагедије у Дјечијем дому на Бјелавама претворена је у донаторску вечеру.

Отворена изложба \”Слике Беча\” и \”Слике Бечлија\”

Отворенјем изложбе &qуот;Слике Беча&qуот; и &qуот;Слике Бечлија&qуот; у галерији Цоллегиум Артистицум данас је и званично почела маниФестација &qуот;Дани Беча у Сарајеву&qуот;, која ће трајати до 10. јуна. Градоначелница Сарајева Семиха Боровац истакла је да је изложба поклон града Беча Сарајеву, те додала да ће &qуот;Дани Беча у Сарајеву&qуот; сигурно обогатити културне садржаје града.

Предсједница Парламента Р Мађарске са доградоначелником Јуришићем обишла стари дио града

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић данас је био домаћин Каталин Сзили, предсједници Парламента Р Мађарске у обиласку старог дијела града Сарајева, од Вијећнице до Катедрале.

Градоначелник Беча Др.Мицхаел Хäупл посјетио Град Сарајево

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и предствници Градског вијећа уприличили су данас свечани пријем за вишечлану делегацију Града Беча предвођену градоначелником Др.Мицхаелом Хäуплом. У заједничкој изјави за медије градоначелница Боровац изразила је задоволјство посјетом старих и освједочених пријателја са којима нас столјећима кроз хисторију вежу посебно блиске везе.

Потписиванје Уговора о расвјети Башчаршије

У четвртак 26.4.2007. године у 10.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и начелник Опћине Стари Град МустаФа Ресић потписат ће Уговор о удруживанју средстава за реализацију пројекта расвјета Башчаршије.

Измјене протокола у организацији прес-конФеренције поводом пријема делегације Града Беча

У сриједу 25.04.2007. године у 12.00 сати челници Града Сарајева уприличит ће свечани пријем за делегацију Града Беча предвођену градоначелником Др.Мицхаелом Хäуплом. Позивају се снимателји и Фоторепортери да у 12.35 сати сниме деталје пријема у Овалној сали Градског вијећа, (ул. Хамдије Крешевлјаковића 3/1) , а у 12.45 сати, у холу зграде Града Сарајева, градоначелници Сарајева и Беча Семиха Боровац и Др.Мицхаел Хäупл дат ће изјаве за новинаре.