Gradonačelnica Borovac obratila se na Svečanoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba

U povodu 31. maja – Dana grada Zagreba danas je održana Svečana sjednica Gradske skupštine i Gradskog poglavarstva Grada Zagreba na kojoj se prigodnim govorom obratila i gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac. Ona je građanima i čelnicima Grada Zagreba u ime Grada i građana Sarajeva čestitala ovaj značajan datum u historiji hrvatske prijestolnice, te je ukazala na dugogodišnje prijateljstvo i partnerstvo između gradova Sarajeva i Zagreba.

Gradonačelnica u septembru na Konferenciji u Krakovu

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić i članovi Komisije za saradnju ca crkvama i vjerskim zajednicama Gradskog vijeća Idriz Hodžić, Tanja Jevtić i Ante Ivić primili su danas ambasadora R Poljske u BiH Nj.E. Andrzej Tyszkiewicza, Rafata Budnika, predstavnika OO 7. Međunarodne konferencije  "Uloga Katoličke crkve u procesu evropske integracije" i Kajetana Gorniga, predstavnika Grada Gliwice.

26. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

U utorak 29.5.2007. godine u 10.00 sati, održat će se 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na čijem se dnevnom redu, između ostalog, nalazi Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Kvadrant "C" Marijin Dvor, te Prijedlog Odluke o usvajanju i provođenju Regulacionog plana "TMZ-Feroelektro".

Gradonačelnica primila novoimenovanog ambasadora Kine

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas novimenovanog ambasadora NR Kine u BiH Nj.E. Liu Wenxina. Gradonačelnica je ambasadoru zaželjela uspješan diplomatski mandat u BiH, te je izrazila želju za unapređenje saradnje sa NR Kinom posebno pobratimskim gradom Tianjinom. Amabasador je pozvao gradonačelnicu da na jesen ove godine posjeti Tianjin i predloži konkretne pravce buduće saradnje dva pobratimska grada.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva o nadležnostima iz oblasti urbanog planiranja

Pregled nadležnosti iz oblasti urbanog planiranja i upotrebe lokalnog zemljišta između Kantona Sarajevo, Grada Sarajevo i općina koje čine Grad Sarajevo tema je o kojoj je danas bilo riječi na Gradskom vijeću Grada Sarajeva. Ovom sjednicom pokušalo se ukazati na opredjeljenje i stavove koje treba zauzeti u pogledu preduzimanja potrebnih mjera usmjerenih na neophodno proširivanje nadležnosti Grada u oblasti urbanog planiranja i upotrebe lokalnog zemljišta.

Gradonačelnica primila delegaciju ŽKK Željezničar

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Ženskog košarkaškog kluba "Željezničar": Marina Ivaniševića, predsjednika, Nuku Grebovića, direktora, Tarika Keču, gen.sekretara, Slađana Ivića, trenera i igračice Edinu Ljubunčić, Draganu Zorić, Indijanu Džanković i Dajanu Bugarin, povodom osvajanja KUP-a i Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Apel građanima da čuvaju sadnice japanske trešnje

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike nevladine organizacije iz Tokija IPIL-IPIL NO KAI, koja je do danas Sarajevu donirala 1.000 sadnica japanske trešnje. Gospodin Jurišić zahvalio se još jednom Vladi Japana i ovoj organizaciji na svemu što su do sada učinili za BiH i grad Sarajevo, a posebno na sadnicama japanske trešnje koja uljepšava lice naše grada i ukupan ambijent čini ugodnijim za život.