Обилјежена годишнјица масакра у Булјаковом потоку

Помоћница градоначелнице фирдевса Брачковић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обилјежје у Булјаковом потоку, у близини ОШ &qуот;Умихана Ћувидина&qуот;.

Златна туристичка ружа поновно граду Сарајеву

Сарајево је по други пут заредом добитник Златне туристичке руже за најболју укупну туристичку понуду у БиХ. Тако је одлучио главни и седам селекционих жирија, који су вечерас, на Свјетски дан туризма, на свечаности у Дому младих уз директан ТВ пријенос, додијелили златне туристичке руже и посебна признанја најуспјешнијим градовима, особама, туристичким објектима и организацијама.

Поводом Рамазана и Бајрама град декорисан босанским мотивима

Град Сарајево осигурао је из свог буджета 100.000 КМ за декорисанје јавних површина и простора у граду поводом државних и вјерских празника. Поводом мјесеца Рамазана и предстојећег Рамазанског бајрама радници КЈКП &qуот;Парк&qуот; поставили су свјетлосне декорације у Титовој улици, ферхадији, Долац-Малти, Ченгић-Вили и Добринји. Простор Башчаршије декорисан је свјетлећим сијалицама са босанским мотивима у облику баклаве и босанског ћилима, док је зид Башчаршијске джамије украшен бијелом свјетлосном завјесом. На подручју града освијетлјено је 50 стабала.

Јавни увид и расправа о Нацрту Измјена и допуна РП \”Квадрант Ц – Маријин Двор\”

До 10.10.2007. године, радним даном од 09.00 до 13.00 сати, зантересирани грађани могу обавити јавни увид у Нацрт Измјена и допуна РП &qуот;Квадрант Ц – Маријин Двор&qуот;, у згради Опћине Ново Сарајево, ул. Змаја од Босне 55, шалтер сала – Центар за дозволе.

29. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У четвртак 27.9.2007. године у 10.00 сати, одржат ће се 29. сједница Градског вијећа Града Сарајева на чијем се дневном реду, између осталог, налази ИнФормација о активностима на кандидиранју старог језгра Башчаршије за упис на листу свјетске културне баштине под заштитом УНЕСЦО-а.

Градоначелница прихватила покровителјство за награду Удруженја издавача и кнјижара БиХ

Предсједник Удруженја издавача и кнјижара БиХ Ибрахим Спахић током данашнјег сусрета са градоначелницом Сарајева Семихом Боровац захвалио се градоначелници што је прихватила покровителјство за награду Удруженја издавача и кнјижара БиХ којом се, како је рекао, аФирмира свеукупно стваралаштво у Босни и Херцеговини.

Градоначелница подржала кандидатуру Сарајева за одржаванје XИИИ Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је у свом уреду примила Ибрахима Спахића, директора Међународног центра за мир (ИПЦ) и директора &qуот;Сарајевске зиме&qуот; и том приликом подржала инцијативу да се Сарајево кандидира за одржаванје XИИИ Бијенала младих умјетника Европе и Медитерана у Сарајеву 2008. године, коју је поднио Међународни центар за мир Сарајево – фестивал &qуот;Сарајевска зима&qуот;.

Градоначелница уручила десет стипендија

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је уручила десет стипендија дјеци жртава рата, члановима Удруженја &qуот;Образованје гради Босну и Херцеговину&qуот;. Студенти сарајевског универзитета добили су по 1.000 КМ као годишнју стипендију Града Сарајева који већ седам година стипендира чланове овог Удруженја.

Градоначелница уприличила пријем за европске прваке у сједећој одбојци

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником предсједавајућег Градског вијећа Емином Швракићем и вијећником фикретом Махмутовићем данас је уприличила пријем за репрезентативце БиХ у сједећој одбојци, који су се на недавно одржаном Европском првенству у Мађарској, пети пут заредом окитили златном медалјом.