Град Сарајево издвојио преосталих 30.000 КМ за вјерске заједнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала је сет Одлука о одобраванју преосталих новчаних средстава из Буджета Града Сарајева у укупном износу од 30.000 КМ у оквиру подршке вјерским заједницама и црквама, а уз сагласност истоимене Комисије Градског вијећа.

Одржана 8. сједница ОО за подизанје споменика свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995.

Данас је одржана 8. сједница Организационог одбора за подизанје Спомен-обилјежја свој дјеци опколјеног Сарајева 1992.-1995. на којој је усвојена Одлука о провођенју јавне набавке путем Конкурентског захтјева за израду изведбеног пројекта Спомен обилјежја. Одређена је Комисија која ће вршити одабир понуда за изведбени пројекат, а у којој се налазе представници Министарства за борачка питанја КС, Града Сарајева, Опћине Центар и Удруженја родителја убијене дјеце опколјеног Сарајева 1992.-1995.године.

Одржана 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данашнјој 30. сједници вериФиковало је мандате вијећницима Велији Катици из СДУ БиХ и Кемалу Капетановићу, независном кандидату, те именовало Джеваду Чаушевић за новог члана Комисије за Стутут и акта ГВ-а.

30. сједница Градског вијећа Града Сарајева

У уторак 30.10.2007. године с почетком у 10.00 сати, одржат ће се 30. сједница Градског вијећа Града Сарајева, на чијем се дневном реду, између осталог, налази ИнФормација о извршенју Буджета Града Сарајева за период 01.01. до 30.09.2007. године и ИнФормација о припремлјености јавних комуналних предузећа и других служби за зимски период.

Генерални секретар Вијећа Европе са градоначелницом Боровац обићи ће стари дио града

У недјелју 28.10.2007. године, градоначелница Сарајева бит ће домаћин генералном секретару Вијећа Европе, Нј.Е. Террy Давису у обиласку старог дијела града и Бошнјачког института.

Доградоначелник Јуришић примио миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје из Неw Yорка – учеснике Семинара, који се одржава у нашем граду у организацији Интеррелигијске службе Очи у очи, а под покровителјством Предсједништва БиХ.

Граду Сарајеву вратит ће се новац од неодржаног концерта маестра Паваротија

Пресудом Опћинског суда у Сарајеву од 17.10.2007.г. Фирма Ариан Траде, организатор неодржаног концерта маестра, покојног Лучана Паваротија дужна је Граду Сарајеву вратити износ од 50.000 КМ.

Градоначелница у Торину учествује на КонФеренцији о једнаким могућностима за све

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац учествује у раду Међународне конФеренције &qуот;Права и једнаке могућности за све&qуот;, која се одржава у Торину под покровителјством Европске комисије, а у организацији регије Пиемонте, Мелтинг Боx и италијанске државне ТВ мреже РАИ. КонФеренцији присуствује и генерални конзул БиХ у Милану Драголјуб Лјепоја.

Градоначелница се у Торину сусрела и са замјеницом генералног секретара УН-а

Градоначелница се на КонФеренцији о једнаким могућностима за све, чији је домаћин Град Торино, сусрела и са замјеницом генералног секретара УН-а Асха Росе Мигиром која се интересирала о положају и учешћу жена у политичком животу БиХ.

Доградоначелник Јуришић прима миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје

У четвртак 25.10.2007. године у 13.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примит ће миротворне дјелатнике Таненбаум центра за међурелигијско разумијеванје из Неw Yорка – учеснике Семинара, који се одржава у нашем граду у организацији Интеррелигијске службе Очи у очи, а под покровителјством Предсједништва БиХ.