Потписиванје Споразума о кориштенју Дома оружаних снага

У понедјелјак 3.12.2007. године у 14.00 сати, у Дому оружаних снага, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и министар одбране БиХ Селмо Цикотић  потписат ће Споразум о кориштенју Дома оружаних снага.

Градоначелница се обратила учесницима Округлог стола \\\”Станје и перспективе урбаних зелених површина БиХ\\\”

Данас се у Сарајеву одржава Округли сто о теми &qуот;Станје и перспективе урбаних зелених површина Босне и Херцеговине&qуот;, у организацији Удруженја инженјера и техничара хортикултуре БиХ. Градоначелница Сарајева Семиха Боровац у име домаћина Града Сарајева обратила се скупу и пожелјела успјешан рад учесницима Округлог стола, те истакла да &qуот;станје и перспектива урбаних зелених површина у нашој землји су тема од велике важности за све градове у БиХ.&qуот;

Обилјежена годишнјица масакра у улици Хамдије Крешевлјаковића

Ученјем фатихе, минутом шутнје и полаганјем цвијећа данас је обилјежена 14. годишнјица масакра у којем је од агресорске гранате смртно страдало седам а ранјено четверо наших суграђана у улици Хамдије Крешевлјаковића код броја 47. Тада су погинули Зекеријах Дацић, Стака Аксентић, Ибро Плакало, Сеад Плакало, Игбал Реджић, Дженан Смајић и Елведин Зимић.

Почаст убијеним суграђанима у ул. Хамдије Крешевлјаковића

У четвртак 29.11.2007. године у 11.00 сати, помоћник градоначелнице Рамиз Кадић, те вијећници у Градском вијећу Ана Балтић, МустаФа Лачевић и Сеад Срна у име Града Сарајева одат ће почаст и положити цвијеће на спомен-плочу у ул. Хамдије Крешевлјаковића код броја 47, гдје је прије четрнаест година од агресорске гранате смртно страдало седам наших суграђана.

Делегација Градског вијећа Града Сарајева у званичној посјети побратимском граду Бурси

Делегацију Градског вијећа Града Сарајева која борави у званичној посјети Републици Турској данас је примио замјеник градоначелника Бурсе Рецаи Екмекçи. Том приликом разговарано је о досадашнјој и наставку сараднје градова побратима.

Граду Сарајеву захвалница за успјешну сараднју између Р Турске и БиХ

Делегацију Градског вијећа Града Сарајева која борави у званичној вишедневној посјети Р Турској, данас је примио Кемал Баyсак, почасни конзул БиХ у овој пријателјској землји. Том приликом разговарано је о досадашнјој сараднји и реализираним пројектима, као и о јачанју постојећих веза између Р Турске и БиХ.

Свечана сједница Градског вијећа и Опћинских вијећа четири градске опћине поводом Дана државности БиХ

У поводу обилјежаванја Дана државности БиХ, данас је одржана Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и Опћинских вијећа четири градске опћине. Сједницом су предсједавали предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић и предсједавајући Опћинских вијећа четири градске опћине: Ризах Авдић, Мухамед Алаим, Небојша Симић и Хамдија Лагумджић.

Челници Града Сарајева и градских опћина положили цвијеће на спомен-обилјежја

Поводом 25. новембра, Дана државности БиХ, заједничка делегација Града Сарајева и четири градске опћине данас је положила цвијеће, те ученјем фатихе и минутом шутнје одала почаст погинулим бранителјима на спомен-обилјежја Вјечна ватра, шехидско спомен-мезарје Ковачи, Гроблје Лав, спомен-парк Враца и спомен-обилјежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.

Град Сарајево спреман преузети архив Хашког трибунала

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас Ерица Кетелаара и Цéциле Аптел, чланове Савјетодавне комисије за архиве Међународних судова Ујединјених нација за бившу Југославију и Руанду која има задатак да изради студију о будућем управлјанју и локацији архива та два суда по окончанју нјиховог мандата.

Делегација Градског вијећа Града Сарајева у званичној посјети Турској

Делегација Градског вијећа Града Сарајева коју чине Емин Швракић, замјеник предсједавајућег Градског вијећа, градски вијећници фарук Осман Сијарић, фикрет Махмутовић, Идриз Ходжић и Дунја Рашевић, те секретар Градског вијећа СаФет Крајишник бораве у званичној вишедневној посјети Турској.