Припреме за дочек Нове године пред Вјечном ватром

Почеле су техничке припреме за програм дочека Нове године пред Вјечном ватром у организацији Града Сарајева и техничкој организацији Агенције &qуот;Арт Стаге&qуот;. Програм под називом &qуот;Град Сарајево с лјубавлју&qуот; се састоји од два дијела: дјечијег и централног. Дјечији програм под називом &qуот;Лилоленд&qуот; починје данас у 14 а завршава у 16 сати. Централни дио програма починје у 21 сат, а у нјему учествују: Маја Милинковић, РаФид, Жанамари Лалић, Санди Ценов, Ирина Сторм и Забранјено пушенје.

Градоначелница Боровац на дочеку Нове 2008. године са својим суграђанима

У понедјелјак 31.12.2007. на централној бини код Вјечне ватре, градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Јосипом Јуришићем, начелницима четири градске опћине и учесницима програма честитат ће својим суграђанима Нову 2008. годину у 23.50 сати, након чега је тачно у поноћ предвиђен ватромет.

Замјеник градоначелнице Јуришић отворит ће сезону клизанја

У уторак 01.01.2008. у 18.00 сати, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић отворит ће сезону клизанја у Олимпијској дворани &qуот;Зетра&qуот;. Град Сарајево већ традиционално учествује у реализацији овог пројекта, те је тако и овај пут издвојио 100.000 КМ за поставлјанје, одржаванје и кориштенје ледене плохе у &qуот;Зетри&qуот; и тиме омогућио дјеци и омладини бесплатно клизанје током зимског распуста.

Новогодишнја честитка и порука градоначелнице Сарајева за 2008.годину

Драги суграђани,

Iza nas je godina kojoj u gradu Sarajevu možemo dati pozitivnu ocjenu, jer je uraђeno mnogo toga što gradu daje obilježja metropole. Pomaci su vidljivi na svakom koraku, a to ponajviše primjete gosti koji nas posjeћuju. Vjerujem da smo samo nekim projektima Grada Sarajeva, kao što su obnova fasada, rasvjeta mostova i Bašчaršije, dekorisanje, u ovoj godini Sarajevo definitivno uчinili ugodnijim za život, atraktivnijim i privlaчnijim za turiste.

Град Сарајево обезбиједио 1.504 новогодишнја пакетића

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, Град Сарајево је обезбиједио 1.504 поклон-пакетића Центру за слушну и говорну рехабилитацију, Удруженју слијепих грађана Кантона Сарајево, Педијатријској клиници, Удруженју &qуот;Просперитет Рома&qуот;, Заводу за специјално образованје и одгој дјеце &qуот;Мједеница&qуот;, Удруженју параплегичара и оболјелих од дјечије парализе КС, Удруженју грађана оболјелих од церебралне дјечије парализе КС, Дјечијем дому &qуот;Бјелаве&qуот;, Удруженју грађана &qуот;Повратак Пале&qуот;, Удруженју &qуот;Оаза&qуот;, О.Ш. и Родителјском дому &qуот;Ал Wалидеин-Газзаз&qуот; и Штадлеровом дјечијем дому &qуот;Египат&qуот;.

Потписан Уговор о реализацији пројекта поставлјанја, одржаванја и кориштенја ледене плохе у Зетри

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директор ЗОИ \’84 – Олимпијски центар Сарајево Неджад Ајнаджић данас су потписали Уговор о реализацији пројекта поставлјанја, одржаванја и кориштенја ледене плохе у олимпијској дворани Зетра. Град Сарајево је и ове године из Буджета издвојио 100.000 КМ за реализацију овог пројекта и тако омогућио младости нашег града бесплатно клизанје током зимског распуста.

Градоначелница упутила писмо сућути Амбасади Пакистана

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац упутила је писмо сућути Амбасади Исламске Републике Пакистан, у којем је у име Града Сарајева и у своје особно име, исказала искрено суосјећанје поводом трагичне погибије бивше пакистанске премијерке, госпође Беназир Буто.

Градоначелница Сарајева о раду Града у 2007. и пројектима у 2008.

Све наше активности и пројекти у 2007. били су засновани на стратешким правцима које смо себи поставили ПлатФормом дјелованја Града Сарајева до 2008., а који имају за цилј да подигну квалитет друштвеног живота наших грађана, а гостима града да понуде све све што им је потребно да би се што више задржали у нјему и да би били задоволјни укупном туристичком понудом. То је казала на данашнјој новогодишнјој пресс конФеренцији градоначелница Сарајева Семиха Боровац говорећи о резултатима у овој, те најавивши пројекте Града Сарајева у 2008. години.

Доградоначелник Митровић уручио новогодишнје пакетиће слијепој дјеци и ромским малишанима

У поводу предстојећих новогодишнјих празника, замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић данас је посјетио Удруженје слијепих КС и том приликом слијепој дјеци и дјеци чланова овог удруженја уручио 46 пакетића. Извршни директор Удруженја фикрет Зуко се захвалио у име чланова Удруженја на овој лијепој гести Града Сарајева, која доказује да дјеца нису заборавлјена.

Подјела новогодишнјих пакетића

У поводу новогодишнјих благдана, градоначелница Сарајева Семиха Боровац у петак 28.12.2007.г. у 12.00 сати посјетит ће Основну школу и Родителјски дом &qуот;Ал Wалидеин-Газзаз&qуот; (ул. Хасиба Бранковића 2а), а у 15.00 Дјечији дом &qуот;Бјелаве&qуот; (ул. Бјелаве 52), и том приликом дјеци ових установа ууручити пакетиће.