Чланице фОРМЕ ф поручиле градоначелници да истраје на мјесту које заслужује

Чланице фОРМЕ ф на челу са извршном директорицом Мирјаном Пенава дају пуну подршку градоначелници Семихи Боровац да истраје и остане на мјесту које заслужује. – Желимо изразити нашу подршку Вама и резултатима које сте постигли, у вријеме када грађани исказујући своје незадоволјство због немилих догађаја у Сарајеву, показују и своју неинФормираност и непознаванје Ваших овласти и одговорности као Градоначелнице Сарајева.

Организатори протеста нису дошли на састанак с градским челницима

Представници невладине организације &qуот;Грозд&qуот; и Покрета &qуот;Доста&qуот;, организатори протестног скупа који је због малолјетничког насилја у послједнје вријеме исполјеног посебно у Сарајеву започео мало прије 12 сати испред зграде Владе и Скупштине Кантона Сарајево, нису дошли на пријем на који су их тим поводом позвали градоначелница Сарајева Семиха Боровац и предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић.

\”Жене жртве рата\”: подршка градоначелници и кантоналном премијеру

Удруженје &qуот;Жена-жртва рата&qуот; даје пуну подршку законодавној и извршној власти Кантона Сарајево, а покрету &qуот;Доста&qуот; и Удруженју младих предлаже да се обрате државним институцијама за рјешаванје заједничког питанја изграднје затвора, како за малолјетнике, тако и за ратне злочинце.

Координациони одбор за гендер питанја: неутемлјен позив на оставку градоначелнице Боровац

Координациони одбор механизама за гендер питанја у БиХ, који чине директорице Агенције за равноправност сполова БиХ, Гендер центра федерације БиХ и Гендер центра Републике Српске, изражава негодованје поводом непримјерених изјава и позива за разрјешенје с Функције градоначелнице Града Сарајева  Семихе Боровац.