Удруженје РИВЕР: напади на градоначелницу Сарајева један вид гендер дискриминације

Удруженје Помози себи и другима РИВЕР сматра да су послједнји напади на градоначелницу Сарајева Семиху Боровац један вид гендер дискриминације. &qуот;У оквиру актуелних догађанја који се одвијају у Сарајеву у виду протеста против насилја, истовремено се пројицира насилје у различитим облицима. Једно од нјих су цилјајући напади на градоначелницу Сарајева Семиху Боровац, која је издвојена између неупоредиво већег броја мушкараца на већим и суштински одговорнијим Функцијама власти и јавног живота у БиХ и Сарајеву, због чега сматрамо да је то један вид гендер дискриминације&qуот;, саопћено је из Удруженја РИВЕР.

Град Сарајево подржао изграднју Центра \”Болест није крај\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је присусутвовала свечаном полаганју камена темелјца у Донјем Семизовцу за изграднју првог терапијског, рехабилитационог и едукативног центра &qуот;Болест није крај&qуот; намијенјеног за оболјеле од Морбус црохна и улцерозног Цолитиса у БиХ.

Састанак са представницима невладиних организација

У петак, 22.02.2008. градоне градоначелница Сарајева Семиха Боровац примит ће представнике фондације &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот; и других невладиних организација с којима ће разговарати о Формиранју Савјета невладиних организација при Уреду градоначелнице Сарајева.