Gradonačelnica primila predstavnike Prvog korpusa Armije BiH

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Prvog korpusa Armije BiH i predstavnike boračkih organizacija: JOB "Unija veterana KS", Saveza ratnih vojnih invalida KS, Organizacije porodica šehida i poginulih boraca KS, Organizacije patriotska liga KS, Udruženja "Branitelji Sarajeva", Udruženja "Prva slavna 111 – viteška", Udruženja "Branioci Bosne" Sarajevo, Udruženja "2. brdska" i Udruženja "Patriotska liga KS".

Formiranje vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Fondacije "Bosanskohercegovačka inicijativa žena" i drugih nevladinih organizacija s kojima je razgovarala o formiranju vijeća nevladinih organizacija pri Uredu gradonačelnice Sarajeva. Vijeće bi se bavilo aktivnim učešćem u rješavanju bitnih pitanja iz oblasti kojim se bave nevladine organizacije.

Gradonačelnica od Ministarstva pravde FBiH traži uspostavu ustanove za smještaj maloljetnih delikvenata

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac traži od Ministarstva pravde FBiH da u što kraćem roku iznađe rješenje za izgradnju, opremanje i stavljanje u funkciju ustanove za smještaj maloljetnih delikvenata, pogotovo višestrukih povratnika u vršenju krivičnih djela. Svako odgađanje rješavanja ovog problema povećava rizik od neželjenih posljedica. Nadležni organi moraju konačno preuzeti odgovornost za efikasno izvršenje kaznenih mjera prema maloljetnim prijestupnicima i skloniti ih sa sarajevskih ulica.

Gradonačelnica upriličila prijem za Irnu Pršeš, osvajačicu zlatne medalje na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je u Gradskoj upravi upriličila prijem za Irnu Pršeš, sportašicu NVO altruista "Svjetlo" koja je na Specijalnim ljetnim olimpijskim igrama u Kini, osvojila zlatnu medalju u plivanju. Prijemu su prisustvovali Emir Mališić i Mirsad Smajić, također članovi i sportaši ove NVO, izvršni direktor Haris Čaušević i volonter Mirela Ovčina.