Градоначелница примила представнике Првог корпуса Армије БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Првог корпуса Армије БиХ и представнике борачких организација: ЈОБ &qуот;Унија ветерана КС&qуот;, Савеза ратних војних инвалида КС, Организације породица шехида и погинулих бораца КС, Организације патриотска лига КС, Удруженја &qуот;Бранителји Сарајева&qуот;, Удруженја &qуот;Прва славна 111 – витешка&qуот;, Удруженја &qуот;Браниоци Босне&qуот; Сарајево, Удруженја &qуот;2. брдска&qуот; и Удруженја &qуот;Патриотска лига КС&qуот;.

формиранје вијећа невладиних организација при Уреду градоначелнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике фондације &qуот;Босанскохерцеговачка иницијатива жена&qуот; и других невладиних организација с којима је разговарала о Формиранју вијећа невладиних организација при Уреду градоначелнице Сарајева. Вијеће би се бавило активним учешћем у рјешаванју битних питанја из области којим се баве невладине организације.

Градоначелница од Министарства правде фБиХ тражи успоставу установе за смјештај малолјетних деликвената

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац тражи од Министарства правде фБиХ да у што краћем року изнађе рјешенје за изграднју, опреманје и ставлјанје у Функцију установе за смјештај малолјетних деликвената, поготово вишеструких повратника у вршенју кривичних дјела. Свако одгађанје рјешаванја овог проблема повећава ризик од нежелјених послједица. Надлежни органи морају коначно преузети одговорност за еФикасно извршенје казнених мјера према малолјетним пријеступницима и склонити их са сарајевских улица.

Градоначелница уприличила пријем за Ирну Пршеш, освајачицу златне медалје на Специјалним лјетним олимпијским играма

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је у Градској управи уприличила пријем за Ирну Пршеш, спорташицу НВО алтруиста &qуот;Свјетло&qуот; која је на Специјалним лјетним олимпијским играма у Кини, освојила златну медалју у пливанју. Пријему су присуствовали Емир Малишић и Мирсад Смајић, такођер чланови и спорташи ове НВО, извршни директор Харис Чаушевић и волонтер Мирела Овчина.

фК \”Вратник\” додијелио Захвалницу Граду Сарајеву за подршку турнира \”Асим ферхатовић Хасе\”

Директор фК &qуот;Вратник&qуот; Мухамед Луковац уручио је данас Захвалницу замјенику градоначелнице Јосипу Јуришићу за изузетан допринос и Финансијску подршку Града Сарајева у организацији Фудбалског турнира &qуот;Асим ферхатовић Хасе&qуот;. Пријему су присуствовали Исмет ферагет, члан Управе и Амир Хусић, секретар фК &qуот;Вратник&qуот;.