Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba u zvaničnoj posjeti Gradu Sarajevu

Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba predvođeno Tatjanom Holjevac, predsjednicom Gradske skupštine Grada Zagreba posjetit će na zvanični poziv predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marina Ivaniševića Grad Sarajevo od 02. do 04. marta 2008. godine. U izaslanstvu Gradske skupštine Grada Zagreba očekuje se i prisustvo Nevena Mimice, gradskog zastupnika i potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Press konferencija povodom akcije „Čistiji grad“

Gradonačelnica Grada Sarajeva Semiha Borovac te direktori komunalnih javnih preduzeća "Park" i "Rad" Osman Delić i Selim Babić prezentirali su danas na press konferenciji u Gradskoj upravi akciju "Čistiji grad". Akcija ima za cilj čišćenje javnih te uređivanje zelenih površina na području grada koje do sada nisu bile u programu ova dva komunalna preduzeća. Radi se o sljedećim lokalitetima: plato Babića bašte, dio naselja Velešići, Crni vrh – Gorica, prostor oko porodilišta "Zehra Muidović", izletište Barice, nastavak šetnice prema Kozjoj čupriji, Bistrički potok i Zmajevac.

Srednjoškolci Sarajeva razgovarali sa gradonačelnicom Borovac o temi \”Moja domovina BiH\”

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je imala susret sa učenicima srednjih škola o temi "Moja domovina Bosna i Hercegovina". Susrete je organizirala nevladina organizacija "Djeca stubovi svijeta", a povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH. Gradonačelnica Borovac je izrazila zadovoljstvo zbog upriličenog susreta s mladima, naglasivši da bi ovakvi susreti trebali postati tradicionalni.

Press konferencija o rezultatima istraživanja javnog mnijenja o projektu \”Kupujmo i koristimo domaće\”

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i potpredsjednik Privredne komore KS Irfan Mehičić na danas održanoj press konferenciji upoznali su novinare sa rezultatima istraživanja javnog mnijenja o projektu "Kupujmo i koristimo domaće". Cilj projekta, koji su zajednički vodili Grad Sarajevo i Privredna komora KS, bio je istražiti tržište i mišljenje građana u cilju utvrđivanja smjernica i preporuka za kreiranje efikasnije marketinške politike u promociji značaja  kupovine domaćih proizvoda i usluga.

Gradonačelnica primila predstavnike Vijeća Roma BiH

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas predstavnike Vijeće Roma BiH Dervu Sejdića i Sanelu Bešić koji su je upoznali sa aktivnostima ove krovne romske organizacije, a posebno o aktivnostima na pristupanju programu "Dekada za Rome 2005.-2015.". Oni su istakli da predstoji usvajanje Akcionih planova za rješavanje problema Roma u BiH na Vijeću ministara BiH, u kojima su određeni subjekti za implementaciju, što je preduvjet za pristupanje Dekadi za Rome.