Специјална олимпијада БиХ уручује градоначелници Признанје

У уторак 01.04.2008. године у 10.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровова примит ће представнике Специјалне олимпијаде у Босни и Херцеговини који ће јој уручити Признанје у знак захвалности Граду Сарајеву који је Финансијски подржао учешће особа са посебним потребама на Свјетским Лјетним олимпијским играма, одржаним у Шангају прошле године.

Позив за акредитиранје екипа медијских кућа

Поштоване колеге,

Уколико је Ваша медијска кућа заинтересирана за праћенје Церемоније уручиванја &qуот;Плакета Града Сарајева&qуот; у 18.00 сати у Вијећници и Свечане сједнице Градског вијећа Града Сарајева у 20.00 сати у Народном позоришту поводом 6. априла, Дана града Сарајева, позивамо Вас да нам до четвртка, 03. априла 2008.г. доставите имена Ваше екипе ради припреме акредитација.

Пријем обртника града Загреба

У згради Града Сарајева данас је уприличен пријем за представнике Обртничке коморе и Удруженја обртника града Загреба. Пријему су присуствовали и представници Обртничке коморе Кантона Сарајево, Министарства образованја Републике Хрватске и Амбасаде Хрватске у БиХ.

И далје непознато мјесто на коме су укопани Иса-бег Исхаковић и нјегов син Мехмед-бег

Градско вијеће Града Сарајева усвојило је ИнФормацију Комисије за утврђиванје локације укопа Иса-бега Исхаковића, оснивача Града Сарајева, и нјеговог сина Мехмед-бега. Ни након деталјног истраживанја стручнјака Комисије за утврђиванје локације, мјесто на којем су укупани Иса-бег Исхаковић, оснивач Сарајево, и нјегов син Мехмед-бег још није познато, наводи се у ИнФормацији Комисије.

Градско вијеће једногласно усвојило Извјештај о провођенју градске политике и активности градоначелнице у 2007. години

Градско вијеће Града Сарајева на својој 36. сједници једногласно је усвојило Извјештај о провођенју градске политике и активностима градоначелнице Сарајева у 2007. години. Анализом остварених активности из ПлатФорме дјелованја Града Сарајева у току 2007. године може се заклјучити да је нјиховом реализацијом, Град Сарајево поболјшао своје мјесто у односу на остале нивое власти, тј.као јединица локалне самоуправе и као главни град.

Градоначелница одржала састанак са директорима основних школа

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са помоћником за образованје, културу и спорт Рамизом Кадићем одржала је данас састанак са директорима основних школа са подручја четири градске опћине. Састанку су присуствовали директори, нјих 33. Повод састанка је договор о примјени Одлуке о самоуправном дјелокругу Града Сарајева у области основног одгоја и образованја у текућој години, а коју је донијело Градско вијеће Града Сарајева на својој послједнјој сједници.

Градоначелница ће примити делегацију Обртничке коморе Града Загреба

У понедјелјак 31.03.2008. године у 10.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац примит ће делегацију Привредне коморе Кантона Сарајево, Обртничке коморе Града Загреба и Града Загреба, како би размијенили искуства градова на потицанју и развоју обрништва, посебно мјера за очуванје традиционалних заната.

Одржана 36. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 36. сједници прихватило је Заклјучак о подршци доношенју Одлуке о корекцији Регулационог плана Квадрант &qуот;Ц&qуот; Маријин Двор, којом ће се омогућити хитна легализација грађенја објекта намијенјеног за смјештај Амбасаде Р Турске у БиХ. Градско вијеће усвојило је Извјештај о извршенју Буджета Града Сарајева за период  од 1. јануара до 31. децембра 2007. године.

Градоначелница Боровац затворила 5. \”Пролјетне дане одгоја и етичких вриједности\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац данас је затворила 5. &qуот;Пролјетне дане одгоја и етичких вриједности&qуот;, које је и ове године организирала НВО &qуот;Дјеца стубови свијета&qуот; – Својом младеначком енергијом и креативним идејама ви дајете печат овом граду. Вјерујте у себе и своје способности, те наставите и далје да учите и стичете знанја, јер од вашег напредованја и успјеха добрим дјелом ће зависити и развој града Сарајева и БиХ – истакла је градоначелница Боровац.

Градоначелница Боровац затвара 5. \”Пролјетне дане одгоја и етичких вриједности\”

У четвртак 27.03.2008. године у 14.00 сати градоначелница Сарајева Семиха Боровац затворит ће 5. &qуот;Пролјетне дане одгоја и етичких вриједности&qуот;, које је и ове године организирала НВО &qуот;Дјеца стубови свијета&qуот;.