Градоначелница Сарајева Семиха Боровац у посјети партнерском Граду WолФсбургу

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и Нихад Имамовић, генерални директор АСА холдинга и члан Надзорног одбора Волксwагена Сарајево бораве у WолФсбургу на позив градоначелника РолФа Сцхнеллецкеа. Повод је обилјежаванје 70. година осниванја овог нјемачког града, с којим је Сарајево у партнерским везама од 1985. године.

Градоначелница примила представнике Синдиката Републике Турске

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац примила је данас представнике Синдиката Републике Турске ХИЗМЕТ-ИС које је предводио предсједник Махмут Арслан. Пријему су присуствовали и представници Савеза самосталних синдиката БиХ са предсједником Едхемом Бибером.

Обилјежена 15-та годишнјица масакра у Бакаревој улици

Замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Емин Швракић и секретар Градске управе Милорад Којовић данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обилјежје у Бакаревој улици, у населју Бистрик. На том мјесту, прије петнаест година, од гранате испалјене са агресорских положаја, убијено је седмеро дјеце.

Од Града Сарајева 10.000 КМ за \”Кућу на пола пута\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и нјен замјеник Предраг Митровић посјетили су данас Кућу на пола пута у населју Благовац у Вогошћи у којој су смјештени млади без родителјског старанја, који су навршили 18 година а немају ријешено стамбено питанје.Том приликом градоначелница Боровац и директорица ЈУ Кантонални центар за социјални рад Мирсада Потурковић потписале су Уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града у износу од 10.000 КМ за пројекат &qуот;Кућа на пола пута&qуот;.

Пријем за супруге начелника генералштабова земалја југоисточне Европе

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац уприличила је данас пријем за супруге начелника генералштабова земалја југоисточне Европе, који су у посјети нашем граду поводом одржаванја састанка земалја СЕДМ иницијативе. Пожеливши добродошлицу, градоначелница је изразила задоволјство што је управо град Сарајево изабран за домаћина сусрета војног врха земалја југоисточне Европе.

Градоначелница Боровац први почасни члан Удруженја естрадних и слободних умјетника БиХ

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац постала је данас први почасни члан Удруженја естрадних и слободних умјетника БиХ. Градоначелници је чланску карту Удруженја данас уручио Хусеин Куртагић, предсједник Удруженја, који је истакао да је то једногласна одлука свих 1500 чланова Удруженја.

Град Сарајево омогућио лјетованје штићеника Дјечијег дома Бјелаве

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетила је данас Дјечији дом &qуот;Бјелаве&qуот; и том приликом са директором Амиром Зелићем потписала уговоре о реализацији одобрених средстава из Буджета Града Сарајева за лјетованје дјеце овог Дома. Град Сарајево омогућио је са 20.000 КМ одлазак 100 дјеце без родителјског старанја на лјетованје у Неум.

Потписиванје Уговора за Финансиранје пројекта \”Кућа на пола пута\”

У четвртак 26.06.2008. године у 13.00 сати, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и директорица ЈУ Кантонални центар за социјални рад Мирсада Потурковић потписат ће уговор о реализацији одобрених средстава из Буджета Града за пројекат &qуот;Кућа на пола пута&qуот;.

Град Сарајево са 20.000 КМ наградио државне прваке у кошарци

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац уприличила је данас пријем за државне прваке у кошарци: играче, тренере, Управу и менаджмент КК &qуот;Босна&qуот; предвођене предсједником Нихадом Имамовићем. Градоначелница им је честитала на освојеној титули, те наградила са 20.000 КМ за постигнути успјех и залаганје у протеклој сезони.

Делегација Града Сарајева боравила у званичној посјети побратимском Граду Венецији

Делегација Градског вијећа Града Сарајева, коју је предводио вијећник Велија Кадић, а у којој су се налазили и вијећници МустаФа Лачевић, Ана Балтић, Славица Пајо и Дунја Рашевић, те стручни савјетник у Градском вијећу Дубравка Муминовић-Клашнја и помоћница градоначелнице фирдевса Брачковић, боравила је у званичној посјети побратимском Граду Венецији. Званичним сусретима у Венецији присуствовали су и генерални и извршни директор Пројекта Арс Аеви, Енвер Хаджиомерспахић и Амила Рамовић.