Слједеће године међународни мотоциклистички раллy Забок – Сарајево

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Олдтимер клуба из Забока (Република Хрватска) који у мају слједеће године организира међународни мотоциклистички раллy на релацији Забок – Сарајево.Према ријечима предсједника Олдтимер клуба Забок Драгутина Тисанића очекује се учешће близу 130 возача мотора из 10 европских земалја.

Градоначелница честитала почетак мјесеца Рамазана

Градоначелница Семиха Боровац честитала је муслиманима Сарајева и Босне и Херцеговине почетак мјесеца Рамазана са желјом да предстојеће мубарек дане подијеле са својим најближим, да их проведу у слози и спокојству са комшијама и пријателјима, у добром здравлју и чинјену добрих дјела.

Градоначелница честитала почетак нове школске године

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала је ученицима и нјиховим наставницима почетак нове школске 2008./09. године. Градоначелница је сарајевским првачићима посебно пожелјела пуно успјеха, нових знанја, добрих оцјена и резултата у будућем школованју.

Одаванје почасти жртвама масакра на Тргу солидарности

У суботу 30.08.2008. године навршава се шеснаест година од погибије једанаест наших суграђана на Тргу солидарности до броја 14 (Алипашино полје – пијаца). У име Града Сарајева, савјетник градоначелнице Сахрудин Сарајлић и вијећници у Градском вијећу фикрет Махмутовић и Милена Велјковић у 10,00 сати одат ће почаст и положити цвијеће на мјесто масакра.

Одата почаст жртвама масакра испред Градске тржнице

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац са замјеником Предрагом Митровићем, замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Лјујић-Мијатовић и вијећник у Градском вијећу фикрет Махмутовић у име Града Сарајева данас су одали почаст и положили цвијеће на мјесто масакра у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у Градску тржницу)  у знак сјећанја на 43 убијена суграђана. Тада је теже и лакше ранјено 84 Сарајлија.

Замјеник градоначелнице Јуришић уприличио пријем за новоименоване бх. амбасадоре

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас новоименоване амбасадоре БиХ: Ивану Леви (Израел) и Миранду Сидран (Холандија), и генералног конзула у Штутгарту Хариса Халиловића, те им честитао и пожелио успјешан рад на новој дужности. Током пријема разговарало се о улози амбасадора на промовиранју Сарајева као главног града БиХ и на капитализацији вриједности којима се може допринијети позитивном имиджу Сарајева и Босне и Херцеговине.

Отворен Олимпијски базен Сарајево

Олимпијски базен Сарајево на Отоци свечано је отворен синоћ. &qуот;Проглашавам завршеним пројекат изграднје олимпијског базена у Сарајеву и предајем га младости Сарајева&qуот;, казала градоначелница Сарајева Семиха Боровац отварајући базен. &qуот;Ово је данас централни догађај у БиХ. Сарајево и нјегови грађани имају много разлога за понос, а вечерас придодајемо још један – олимпијски базен који је по својим  карактеристикама и архитектонском рјешенју јединствен у овом дијелу Европе. Сада имамо још једну потврду да овај град и ова землја има паметне и способне лјуде за врхунске подухвате. У све ово што видите уграђена је босанска памет и вјештина&qуот;, казала је градоначелница Сарајева на свечаности поводом завршетка изграднје првог олимпијског базена у нашој землји.

Обилјежаванје годишнјице масакра код градске тржнице

У четвртак 28.08.2008. године навршава се тринаест година од погибије 43, а теже и лакше ранјено 84 наших суграђана у улици Мула МустаФе Башескије до броја 64 (Сјеверни улаз у Градску тржницу) од агресорске гранате испалјене из правца Требевића.

Градоначелница посјетила Дјечије одмаралиште ЦК КС у Вогошћи

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац посјетила је данас Дјечије одмаралиште Црвеног крижа КС у Вогошћи гдје лјетује 54 дјеце из повратничких породица са подручја опћина Сребреница и Милићи, и том приликом им подијелила пригодне поклоне.

Доградоначелник Јуришић на КонФеренцији у Салзбургу говорио о искуствима у управлјанју водама у Сарајеву

На позив Института европских регија, замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић учествује у раду 4. КонФеренције европских регија и градова у Салзбургу чија је тема &qуот;Растућа господарска важност еуропских регија и градова&qуот;. Замјеник градоначленице Јуришић имао је обраћанје у дискусији о теми &qуот;Енергија, вода и отпад у регијама и градовима&qуот;.