Предата кућа ЈУ \”Владимир Назор\” коју је купио Град Сарајево

Градоначелница Семиха Боровац данас је у населју Гајеви код Чевлјановића, Опћина Илијаш, предала кућу ЈУ &qуот;Владимир Назор&qуот;, коју је Град Сарајево купио овој установи с цилјем реализације пројекта &qуот;Школа у природи&qуот;. На послједнјој сједници Градско вијеће Града Сарајева прихватило је захтјев да се из буджета Града осигурају средства у износу од 138.581 КМ за куповину ове куће.

Градоначелница Боровац поздравила учеснике\”Бициклијаде – меморијал Суада Дилберовић\”

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац поздравила је данас учеснике &qуот;Бициклијаде – меморијал Суада Дилберовић&qуот; која се одржава у поводу сјећанја на Суаду Дилберовић и Олгу Сучић, прве жртве агресије на наш град и почетак академске 2008./09. године. Град Сарајево је један од покровителја ове спортско-културне маниФестације, за чије је одржаванје издвојио 5.000 КМ.

Примопредаја куће ЈУ \”Владимир Назор\”

У понедјелјак 29.09.2008. године у 12.00 сати, у населју Гајеви код Чевлјановића, Опћина Илијаш, градоначелница Сарајева Семиха Боровац извршит ће примопредају куће ЈУ &qуот;Владимир Назор&qуот;, коју је Град Сарајево купио овој установи с цилјем реализације пројекта &qуот;Школа у природи&qуот;.

Градоначелница Семиха Боровац честитала Рамазански бајрам

Градоначелница Семиха Боровац честитала је Рамазански бајрам др. МустаФи еФ. Церићу, реисул-улеми Исламске заједнице Босне и Херцеговине и муслиманима Сарајева и Босне и Херцеговине. &qуот;Вама и свим муслиманима Сарајева и Босне и Херцеговине упућујем искрене честитке у поводу Рамазанског бајрама, највећег и најрадоснијег муслиманског празника.&qуот;

Градоначелница Семиха Боровац честитала јеврејску Нову годину

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац честитала је предсједнику Јеврејске заједнице у БиХ Јакобу финцију и Јеврејима Сарајева и Босне и Херцеговине Нову 5769. годину – Росх ХаСханах, са искреним желјама да је проведу и миру, здравлју и радости.

Градоначелница осудила синоћнје насилје у Сарајеву

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац осуђује Физичко насилје исполјено синоћ приликом отваранја Првог Qуеер фестивала у Сарајеву. Градоначелница тражи од полиције МУП-а КС да до краја овог фестивала још више појача мјере и да све од себе како до насилја поновно не би дошло. Градоначелница апелује на грађане да се суздрже од насилја као и језика мржнје јер он није примјерен граду Сарајеву.

Доградоначелник Јуришић примио делегацију талијанске Опћине Песаро

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике талијанске Опћине Песаро, Удруженја &qуот;Тиме Фор Пеаце&qуот; и Основне школе &qуот;Анна франк&qуот; из Песара која већ десет година сарађује са ОШ &qуот;Алекса Шантић&qуот; из Сарајева. Пријему су присуствовали и градски вијећници Идриз Ходжић, Хамдија Лагумджић, те директор ОШ &qуот;Алекса Шантић&qуот; Марио Амброжић.

На згради Вијећнице почела монтажа Фасадне скеле

На главној Фасади и двије куле на згради Вијећнице данас је почела монтажа Фасадне скеле. Након што је градоначелница Сарајева Семиха Боровац потписала Споразум са Министарством ванјских послова Републике Мађарске, којим су одобрена средства у износу од 100.000 ЕУР-а, извршена је набавка и монтажа скеле из тог гранта Владе Републике Мађарске. Град Сарајево у овом пројекту учествује са 33.250КМ.

Јавна расправа о Нацрту РП \”Газијин хан\”

У сриједу 24.09.2008. године  у 14.00 сати одржат ће се јавна расправа о Нацрту Регулационог плана &qуот;Газијин хан&qуот;. Јавна расправа о овом планском документу одржат ће се у просторијама Опћине Стари Град, велика сала – објекат &qуот;Ц&qуот;.

Одржана 41. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 41. сједници прихватило је, на приједлог градоначелнице Семихе Боровац, Одлуку о додјели признанја Почасни грађанин Града Сарајева америчком Филмском редителју Биллу Цартеру за нјегов допринос главном граду БиХ 1993./94. године.