Zamjenik gradonačelnice Jurišić pozdravio učesnike Simpozija ljekara traumatologa

Zamjenik gradonačelnice Josip Jurišić u ime Grada Sarajeva i gradonačelnice Semihe Borovac, pozdravio je učesnike Simpozija ljekara traumatologa, koji se održava u hotelu Radon Plaze 30. i 31. oktobra. "Raduje nas činjenica da je Grad Sarajevo domaćin ovako značajnom skupu stručnjaka koji će svoje znanje, iskustvo i nove spoznaje usmjeriti u dalji razvoj medicinskih znanosti, kao što su ortopedija i traumatologija", istakao je Jurišić.

Održana 42. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Na danas održanoj 42. sjednici Gradsko vijeće Grada Sarajeva utvrdilo je Nacrt Programa obilježavanja 25-te godišnjice XIV – Sarajevo \’84 u 2009. godini i stavili u javnu raspravu u trajanju od 30 dana. Vijećnici su također, usvojili Prijedlog Odluke o usmjeravanju sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2008. godinu u iznosu od 80.000 KM za sufinansiranje manifestacije "Skijaške legende 84" koja će se održati od 19. do 21. decembra ove godine na Bjelašnici.

Susret gradonačelnika Sarajeva i Friedrichshafena

Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac, predstavnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva i Udruženja "Pro Friedrichshafen" iz Sarajeva upriličili su danas prijem za delegaciju Grada Friedrichshafena predvođenu gradonačelnikom Josefom Buchelmeierom. Delegacija Friedrichshafena boravi u našem gradu povodom održavanja kulturne manifestacije «Dani Friedrichshafena u Sarajevu» i obilježavanja 35. godišnjice pobratimskih odnosa glavnog grada BiH i ovog njemačkog grada.

Borovac: Treba doći i vidjeti kako oni žive

Tekst o dječaku Dženanu Salkoviću, koji brine o bolesnoj majci i sestri Kristini, mnoge je ganuo i ponukao da pomognu. Neuslovni dom u ulici Soukbunar na broju šest jučer je posjetila i gradonačelnica Semiha Borovac. Bila je vidno razočarana onim što vidi, ali i ugodno iznenađena ponašanjem i hrabrošću dječaka.