Замјеник градоначелнице Митровић отркрио спомен-плочу у спомен пјеснику С.С. Кранјчевићу

У склопу обилјежаванја стогодишнјице смрти пјесника Силвија Страхимира Кранјчевића, замјеник градоначелнице Сарајева Предраг Митровић заједно са франјом Топићем, предсједником ХКД &qуот;Напредак&qуот;, данас је открио нову спомен-плочу на кући у којој је пјесник живио, у улици Телали на Башчаршији.

Замјеник градоначелнице Јуришић поздравио учеснике Симпозија лјекара трауматолога

Замјеник градоначелнице Јосип Јуришић у име Града Сарајева и градоначелнице Семихе Боровац, поздравио је учеснике Симпозија лјекара трауматолога, који се одржава у хотелу Радон Плазе 30. и 31. октобра. &qуот;Радује нас чинјеница да је Град Сарајево домаћин овако значајном скупу стручнјака који ће своје знанје, искуство и нове спознаје усмјерити у далји развој медицинских знаности, као што су ортопедија и трауматологија&qуот;, истакао је Јуришић.

Одржана 42. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данас одржаној 42. сједници Градско вијеће Града Сарајева утврдило је Нацрт Програма обилјежаванја 25-те годишнјице XИВ – Сарајево \’84 у 2009. години и ставили у јавну расправу у трајанју од 30 дана. Вијећници су такођер, усвојили Приједлог Одлуке о усмјераванју средстава из Буджета Града Сарајева за 2008. годину у износу од 80.000 КМ за суФинансиранје маниФестације &qуот;Скијашке легенде 84&qуот; која ће се одржати од 19. до 21. децембра ове године на Бјелашници.

Отворена изложба \”Зеппелин\” и промовирана МонограФија \”35. година побратимства Сарајева и фриедрицхсхаФена\”

Вечерас у Умјетничкој галерији БиХ, у склопу &qуот;Дана фриедрицхсхаФена у Сарајеву&qуот;, отворена је изложба &qуот;Зеппелин&qуот; и промовирана  МонограФија &qуот;35. година побратимства Сарајева и фриедрицхсхаФена&qуот;.

Отворена чесма пријателјства Сарајева и фриедрицхсхаФена

У склопу обилјежаванја 35. година побратимских веза, градоначелници Сарајева и фриедрицхсхаФена Семиха Боровац и ЈосеФ Буцхелмеиер данас су испред ДЗ &qуот;Омер Маслић&qуот; свечано отворили Чесму пријателјства, која је поклон фриедрицхсхаФена граду Сарајеву.

Сусрет градоначелника Сарајева и фриедрицхсхаФена

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац, представници Градског вијећа Града Сарајева и Удруженја &qуот;Про фриедрицхсхаФен&qуот; из Сарајева уприличили су данас пријем за делегацију Града фриедрицхсхаФена предвођену градоначелником ЈосеФом Буцхелмеиером. Делегација фриедрицхсхаФена борави у нашем граду поводом одржаванја културне маниФестације «Дани фриедрицхсхаФена у Сарајеву» и обилјежаванја 35. годишнјице побратимских односа главног града БиХ и овог нјемачког града.

Концерт Музичких школа из фриедрицхсхаФена и Сарајева

Вечерас је у Дому оружаних снага БиХ одржан Заједнички концерт среднјих музичких школа из фриедрицхсхаФена и Сарајева. Концерту су присуствовали Семиха Боровац и ЈосеФ Буцхелмеиер, градоначелници Сарајева и фриедсрицхсхаФена, који прославлјају значајан јубилеј – 35. година пибратимских односа.

Данас почела културна маниФестација «Дани фриедрицхсхаФена у Сарајеву»

Данас је почела културна маниФестација &qуот;Дани фриедрицхсхаФена у Сарајеву&qуот;, која ће у организацији Града фриедрицхсхаФена, те Града Сарајева као домаћина, трајати до 18. новембра 2008. године. МаниФестација се одржава у поводу обилјежаванја 35. годишнјице побратимских односа главног града БиХ и овог нјемачког града.

Боровац: Треба доћи и видјети како они живе

Текст о дјечаку Дженану Салковићу, који брине о болесној мајци и сестри Кристини, многе је гануо и понукао да помогну. Неусловни дом у улици Соукбунар на броју шест јучер је посјетила и градоначелница Семиха Боровац. Била је видно разочарана оним што види, али и угодно изненађена понашанјем и храброшћу дјечака.