Сјећанје на седам погинулих Сарајлија

Ученјем фатихе, минутом шутнје и полаганјем цвијећа данас је обилјежена 15. годишнјица масакра у којем је од агресорске гранате смртно страдало седам а ранјено четверо наших суграђана у улици Хамдије Крешевлјаковића код броја 47. Тада су погинули Зекеријах Дацић, Стака Аксентић, Ибро Плакало, Сеад Плакало, Игбал Реджић, Дженан Смајић и Елведин Зимић.

Доградоначелник Јуришић примио америчку Филмску и позоришну умјетницу Хелен Паттон Плусцзyк

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас америчку Филмску и позоришну умјетницу Хелен Паттон Плусцзyк, која у Сарајеву борави поводом одржаванја радионица о дизајну на АЛУ и предаванја о хисторији америчког позоришта на филозоФском Факултету.

Одржана 43. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данашнјој 43. сједници Градског вијећа Града Сарајева вијећници су утврдили  Нацрт Буджета Града Сарајева за 2009.г. и Нацрт Одлуке о извршаванју овог буджета у износу од 24.829.200 КМ. Заклјучак Вијећа је да се оба Нацрта упуте у јавну расправу до 20. децембра ове године.

Одржан Округли сто под називом \”Имплементација Програма дјелованја на унапрјеђенју здравлја младих у граду Сарајеву\”

У организацији Града Сарајева данас је одржан Округли сто под називом &qуот;Имплементација Програма дјелованја на унапрјеђенју здравлја младих у граду Сарајеву у сегменту промоције одговарајуће исхране и Физичке активности&qуот;. Поред представника Града Сарајева, на Округлом столу учешће су узели представници Министарства здравства Кантона Сарајево, Министарства образованја Кантона Сарајво, Завода за јавно здравство КС, Просвјетно-педагошког завода КС, градских опћина, домова здравлја, школа те невладиних организација.

Градоначелница апелује да се не обуставлја јавни градски саобраћај те да Синдикат ГРАС-а и Влада КС наставе преговоре

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац упутила је данас у писаној Форми апел Синдикату КЈП ГРАС и Влади Кантона Сарајево да наставе преговоре, те да не дође до обуставе јавног градског саобраћаја.

Доградоначелник Јуришић примио представнике Регионалног координационог центра ЕУфОР-а за подручје Сарајева

Замјеник градоначелнице Сарајева Јосип Јуришић примио је данас представнике Регионалног координационог центра ЕУфОР-а за подручје Сарајева предвођене капетаном италијанске војске францесцом Де Мицхелеом.

Округли сто под називом \”Имплементација Програма дјелованја на унапрјеђенју здравлја младих у граду Сарајеву\”

У сриједу 26.11.2008. године, у времену од 9.30 до 13.00 сати, одржат ће се Округли сто под називом &qуот;Имплементација Програма дјелованја на унапрјеђенју здравлја младих у граду Сарајеву у сегменту промоције одговарајуће исхране и Физичке активности&qуот;. Организатор Округлог стола је Град Сарајево, како би се цјеловитије провео овај програм који је усвојен на сједници Градског вијећа Града Сарајева у априлу ове године.

Поводом Дана државности БиХ одржана Свечана сједница Скупштине КС, Градског вијећа Града Сарајева и Опћинских вијећа четири градске опћине

У поводу обилјежаванја 25. новембра – Дана државности БиХ, данас је у Дому оружаних снага БиХ одржана Заједничка свечана сједница Скупштине Кантона Сарајево, Градског вијећа Града Сарајева и Опћинских вијећа четири градске опћине. Сједницу је отворио предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић који је присутнима и грађанима Сарајева честитао Дан државности БиХ.

Заједничка делегација Кантона Сарајево, Града Сарајева и градских опћина положила цвијеће на спомен-обилјежја

Поводом Дана државности БиХ, заједничка делегација Кантона Сарајево, Града Сарајева и четири градске опћине данас је положила цвијеће, те ученјем фатихе и минутом шутнје одала почаст погинулим бранителјима на спомен-обилјежја Вјечна ватра, Шехидско спомен-мезарје Ковачи, Гроблје Лав, Спомен-парк Враце и Спомен-обилјежје на Тргу ЗАВНОБиХ-а.