Алија Бехмен – нови градоначелник Града Сарајева

Проф. др. Алија Бехмен (СДП) из реда бошњачког народа је нови градоначелник Сарајева, а његови замјеници су Ненад Марковић (СДП) из реда хрватског народа и Слободан Нешковић (Наша странка) из реда осталих. На данашњој конституирајућој сједници такође је изабран стари-нови предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић (СДП) из реда хрватског народа, те Татјана Љујић-Мијатовић (СДП) из реда српског народа и Лејла Сомун-Крупалија (Наша странка) из реда осталих.

Одржана 1. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На данас одржаној 1. сједници нови сазив Градског вијећа Града Сарајева усвојио је Приједлог одлуке о привременом финансирању потреба Града Сарајева за период од 01.01. до 31.03.2009. године., као и Приједлог програма обиљежавања  годишњице XIV ЗОИ – Сарајево \’84 у 2009. години.

Конституирајућа сједница Градског вијећа Града Сарајева

У четвртак, 29.01.2009. године  у 10.00 часова, одржаће се Конституирајућа сједница Градског вијећа Града Сарајева на чијем дневном реду је избор предсједавајућег и два замјеника предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева, као и избор градоначелника и два замјеника градоначелника Града Сарајева.

Демант на оптужбе убијанја паса у Сарајеву

На улицама Сарајева никада се није вршио одстрел паса и та нехумана пракса се не примјенјује у Сарајеву. Маилови који су се појавили на неким интернет страницама су ФалсиФикати који су неистинити по свом садржају, а објавлјена ФотограФија уопће није снимлјена у Сарајеву.

Директорица фонда \”ИКРЕ\” уручила захвалницу градоначелници

Gradonaчelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas direktoricu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata "IKRE“, Enisu Rustempašiћ. Direktorica Rustempašiћ je uruчila zahvalnicu Gradonaчelnici Grada Sarajeva za naroчiti doprinos u zajedniчkom nastojanju da se pomogne školovanje djece boraca i poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata.

Градоначелник Кијева одговорио на писмо градоначелнице Боровац

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац добила је одговор од градоначелника Кијева Леонида Цхерноветскyа на писмо које му је упутила 9. јануара поводом тешке ситуације узроковане нестанком плина у Сарајеву. „Са осјећајем велике забринутости и емоција примио сам путем Вашег писма алармантну инФормацију у вези опасних послједица гасне кризе на становнике Сарајева.

Средствима Града набавлјени ултразвучни апарати и санитетско возило за ДЗ Нови Град

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац и прим.др.мед.мр.сци Мидхат Куртовић данас су у Дому здравлја Нови Град-Отока свечано пустити у рад два ултразвучна апарата са три сонде,  првенствено намијенјена за дијагностициранје рака дојке. Ти апарати ће бити смјештени у Дому здравлја Нови Град – Отока и амбуланти Сарај-Полје. Вриједност апарата је око 66.000 КМ, а новац за набавку  осигурао је Град Сарајево.

Градоначелница Боровац исказала призанје делегацији удруженја жртава поводом доношенја Резолуције о Сребреници

Градоначелница Сарајева Семиха Боровац упутила је данас писмо делегацији удруженја жртава која је 15. октобра 2008. године у Европском парламенту предала Резолуцију о Сребреници у којем им изражава признанје на упорној и истрајној борби за истину, а поводом јучерашнјег усвајанја Резолуције у Европском парламенту.

Свечано пуштанје у рад ултразвучних апарата за дијагностициранје рака дојке

У понедјелјак 19.01.2009. године у 12.00 сати, у Дому здравлја Нови Град-Отока, градоначелница Сарајева Семиха Боровац и прим.др.мед.мр.сци Мидхат Куртовић свечано ће пустити у рад два ултразвучна апарата са три сонде за дијагностициранје рака дојке. Град Сарајево је издвојио 65.000 КМ за набавку ових апарата, који ће бити смјештени у ДЗ Нови Град-Отока и амбуланти Сарај полје.

Градоначелница Сарајева упутила саучешће поводом смрти Фра Петра Анђеловића

Поводом смрти великог човјека и истакнутог Франјевца Фра Петра Анђеловића, градоначелница Сарајева Семиха Боровац изразила је саучешће провинцијалу Босне Сребрене Фра Мији Ðолану и цијелој Франјевачкој бх. заједници. Судјелујући у протеклих 20 година у друштвеном животу Сарајева и БиХ, Фра Петар Анђеловић заговарао је племенити цилј: добробит Босне и Херцеговине и свих нјених грађана, те обогатио знанја о нашој културно-хисторијској баштини и потицао лјуде у лјубави и вјери у своју домовину.