Протокол обиљежавања 1. марта – Дана независности БиХ

Поводом 1.марта – Дана независности Босне и Херцеговине, делегације Града Сарајева, четири градске општине и Форума парламентараца БиХ \’90.-\’96., у недјељу 1.3.2009.г., положиће цвијеће и одати почаст на Спомен-обиљежју Вјечна ватра, на гробљу Лав, Мезарју Ковачи, Спомен-парку Враца и Тргу ЗАВНОБИХ-а.

Свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева поводом 1. марта – Дана независности БиХ

У недјељу, 1.3.2009. у 12.00 часова, поводом 1. марта – Дана независности Босне и Херцеговине, одржаће се Свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева, у организацији Градског вијећа Града Сарајева, Скупштине Кантона Сарајево и Форума парламентараца БиХ \’90-\’96. Професор Факултета политичких наука у Сарајеву др. Нерзук Ћурак пригодним говором обратиће се присутнима на Свечаној сједници Градског вијећа Града Сарајева.

Градоначелник Бехмен примио амбасадорицу Републике Француске у БиХ Њ.Е. Maryse Berniau

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Слободаном Нешковићем примио је данас амбасадорицу Републике Француске у БиХ Њ.Е. Maryse Berniau, која им је честитала на именовању. Градоначелник Бехмен је амбасадорицу Berniau детаљно упознао са правним положајем Града Сарајева.

Братимљење градова и размјена студената – правци будуће сарадње Сарајева и Лисабона

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Слободаном Нешковићем и Ненадом Марковићем примио је данас амбасадора Португала у БиХ Њ.Е. Антонија Ботелхо де Соуса. Током пријема разговарало се о досадашњој сарадњи двију пријатељских земаља, те о успостављању снажнијих односа између Сарајева и Лисабона.

Одржана 2. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева, на данас одржаној 2. сједници, утврдило је Нацрт програма обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева у 2009. години, који је упућен у јавну расправу у трајању од десет дана. Вијеће је, такође, усвојило Одлуку о висини новчаног износа појединачне и групне Шестоаприлске награде Града Сарајева у 2009.години. Сходно Одлуци, за добитника појединачне Шестоаприлске награде предвиђено је 10.000 КМ, док ће добитници групне Шестоаприлске награде тај исти износ равноправно подијелити.

2. Сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева "Службене новине Кантона Сарајево", бр. 16/98 и 38/08), сазивам 2. сједницу Градског вијећа Града Сарајева која ће се одржати у уторак, 24.02.2009.године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Мађарска донација за обнову Вијећнице

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Слободаном Нешковићем примио је данас амбасадора Републике Мађарске у БиХ Њ.Е. Имре Варгу који му је уручио Уговор о донацији Града Будимпеште вриједан 45.000 евра за обнову сарајевске Вијећнице.

Градоначелник Бехмен уприличиће пријем за екипу \”60 минута\”

У уторак, 24.02.2009. године у 17.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен примиће екипу емисије "60 минута". ВАЖНА НАПОМЕНА: Прије почетка сусрета, који ће бити затворен за медије, градоначелник Бехмен и чланови екипе "60 минута" даће изјаве за новинаре.

Градска управа за безбједније Сарајево

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и замјеници Ненад Марковић и Слободан Нешковић сусрели су се са полицијским комесаром Кантона Сарајево Химзом Селимовићем и његовим сарадницима и постигли споразум о конкретној помоћи коју Градска управа планира да пружи у подизању степена безбједности грађана.

Бехмен: Од идуће седмице почињемо реализацију послова одређених Статутом

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен најавио је данас да ће Градска управа већ од идуће седмице почети процес реализације послова који статутом припадају Граду. Бехмен је казао да се то конкретно односи на члан 16. Статута, који дефинише градске надлежности. "Ту не искључујемо тужбе Уставном суду ФБиХ", казао је градоначелник Бехмен, који је био први гост АЦИПС-овог новог програма "Еспресо са…".