4. сједница Градског вијећа Града Сарајева одржана је према предложеном дневном реду који су усвојили и вијећници

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић је поздравио присутне вијећнике, градоначелника и госте те отворио 4. сједницу Градског вијећа Града Сарајева констатацијом да Градско вијеће Града Сарајева има кворум за пуноважан рад и одлучивање. Градско вијеће је усвојило Извјештај о раду Градског вијећа Града Сарајева и прихватило предложене закључке који ће бити упућени у процедуру.

Прес конференција поводом усвајања Буџета Града Сарајева

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић у сриједу, 01.04.2009. године у 11.00 часова, одржаће прес конференцију поводом усвајања Буџета Града Сарајева за 2009. годину.

4. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", бр. 16/98 и 38/08), сазивам 4. сједницу Градског вијећа Града Сарајева. Сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак 31.03.2009. године у 10.00 часова, у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, Улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Доградоначелник Марковић затворио VI \\\”Прољетне дане одгоја и етичких вриједности\\\”

Замјеник градоначелника Сарајева Ненад Марковић данас је затворио VI "Прољетне дане одгоја и етичких вриједности", које је и ове године организовала НВО "Дјеца стубови свијета". Доградоначелник Марковић је поздравио одржавање ове манифестације, те пожелио младима да испуне своја очекивања, те да наставе учити и стицати знања да би могли да стварају и одговоре на животне изазове.

Озваничен почетак пројекта „Фудбал без граница“ чији је партнер и Град Сарајево

Град Сарајево заједно са Кантоналним центром за социјални рад Сарајево партнер је пројекта "Фудбал без граница" чији су носиоци Фудбалска спортска школа "Бубамара" и ФЦ "Интер" из Милана, а у који је укључено деведесетеро дјеце из сарајевских породица које се налазе у стању социјалне потребе. Почетак пројекта данас су у КСЦ Скендерија у присуству дјеце и њихових родитеља озваничили доградоначелник Сарајева Ненад Марковић, директор Фудбалске спортске школе "Бубамара" Предраг Пашић, директорица Центра за социјални рад КС Мирсада Потурковић и представник ФЦ "Интер" Алдо Монтинаро.

Градоначелник Бехмен отворио VI \\\”Прољетне дане одгоја и етичких вриједности\\\”

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, који је уједно и покровитељ, данас је отворио шесту манифестацију "Прољетни дани одгоја и етичких вриједности". "Сваку манифестацију, па и ову која у фокус интересовања ставља младог човјека, Град Сарајево безрезервно подржава", истакнуо је градоначелник.

Градоначелник примио рукометне репрезентације БиХ и Србије

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Ненадом Марковићем и Слободаном Нешковићем, уочи вечерашњег меча 5.кола квалификација за Европско првенство 2010. између рукометних репрезентација БиХ и Србије, примио је данас у Градској управи представнике двију репрезентација.

Градоначелник Бехмен примио амбасадора АР Египат у БиХ, Њ.Е. Ахмеда Ел Саyеда Катаба

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Ненадом Марковићем примио је данас амбасадора Арапске Републике Египат у БиХ, Њ.Е. Ахмеда Ел Саyеда Катаба, који им је честитао на именовању. Током пријема разговарало се о активирању Споразума о сарадњи између Сарајева и Каира, који су ова два града склопила у новембру 2006.године.

Доградоначелник Слободан Нешковић примио делегацију студената из Лугана

Замјеник градоначелника Сарајева Слободан Нешковић са сарадницима примио је данас студенте америчког универзитета "Франклин Колеџ"; из Лугана (Швајцарска). Близу 30-так студената овог универзитета, са професором – директором Одјељења политичких наука Мелвином Шлајном у оквиру студијских путовања сваког семестра посјећују различите дијелове бивше Југославије.

Отварање Спомен обиљежја убијеној дјеци опкољеног Сарајева планирано за 9. мај

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је делегацију Удружења родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995. године и обавијестио их о мјерама које се предузимају на довршавању Спомен- обиљежја дјеци убијеној у опсједнутом Сарајеву између 1992. и 1995. године. Градоначелник је обавијестио делегацију родитеља да ће, с обзиром на темпо и временске рокове потребне за грађевинске и архитектонске радове, Спомен-обиљежје бити отворено деветог маја, на Дан побједе над фашизмом.