Одржана 7. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Марин Иванишевић је поздравио присутне вијећнике, градоначелника и госте те отворио 7. сједницу Градског вијећа Града Сарајева констатацијом да Градско вијеће Града Сарајева има кворум за пуноважан рад и одлучивање. На одржаној сједници вијећници Градског вијећа Града Сарајева  једногласно су прихватили да признање "Почасни грађанин Града Сарајева" добије Ерцан Услу из Турске, за несебично залагање и помоћ грађанима БиХ у  протеклом рату, као и за његов ангажман у послијератном периоду.

Град Сарајево ће тужити Кантон

Град Сарајево инсистира да Скупштина Кантона Сарајево хитно донесе Закон о локалној самоуправи Кантона Сарајево, Закон о припадности јавних прихода у Кантону Сарајево и Закон о поврату имовине Града Сарајева од Кантона Сарајево – закључило је Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 7. сједници приликом разматрања Информације о положају Града Сарајева и примјени Закона о принципима локалне самоуправе у ФБиХ.

Град Сарајево помаже мостарске јавне кухиње

На данашњој сједници Градског вијећа Града Сарајева градоначелник Сарајева Алија Бехмен подржао је иницијативу да се по хитном поступку помогну јавне кухиње у Мостару. Због одуговлачења у избору градоначелника Мостара и због неусвајања буџета јавне кухиње у Мостару су пред затварањем.

Градоначелник Сарајева наставља да помаже Савез логораша БиХ

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је данас представнике Савеза логораша БиХ са којима је разговарао о иницијативи Града Сарајева о преносу цертификоване копије архива Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) у Сарајево, о чему су предсједник Трибунала Патрик Робинсон и градоначелник Бехмен недавно постигли начелан договор.

7. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", број 16/98 и 38/08), сазивам 7. СЈЕДНИЦУ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак 30.06.2009.године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Град Сарајево ће подржати активности у циљу заштите и опстојности старих заната

"Град Сарајево ће у оквиру својих могућности подржати иницијативе и активности Удружења традиционалних занатских еснафа у циљу заштите и опстојности старих заната", истакнуо је градоначелник Алија Бехмен примивши данас предсједника овог удружења Насира Јабучара, директора Средње школе металских занимања Рашида Шеховића и групу овогодишњих матураната.

Делегација Града одала почаст убијеној дјеци у Бакаревој улици

Жељко Лер, вијећник Градског вијећа Града Сарајева, и Драгана Солаковић, помоћница градоначелника, данас су у име Града Сарајева одали почаст и положили цвијеће на спомен-обиљежје у Бакаревој улици, у насељу Бистрик.

Обиљежена 25. годишњица смрти бившег градоначелника Емерика Блума

Градоначелник Алија Бехмен данас је у име града Сарајева одао почаст и положио цвијеће на гроб бившег градоначелника Емерика Блума, изузетног човјека, угледног стручњака и привредника, који је својим идејама и неуморним радом обиљежио историју нашег града.

Град Сарајево: 300.000 КМ за Парк-шуме Мојмило

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Нови Град Дамир Хаџић данас су потписали Уговор о суфинансирању реализације капиталног пројекта "Ревитализација Парк-шуме Мојмило". Сходно Уговору, чијем је потписивању присуствовао и предсједавајући Градског вијећа Марин Иванишевић, Град је издвојио 300.000 КМ.

У Граду Сарајеву одржан омаж Емерику Блуму 1911.-1984.

Под покровитељством члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Града Сарајева данас је у Овалној сали Градског вијећа Града Сарајева одржан омаж Емерику Блуму 1911.-1984. Том приликом о лику и дјелу Емерика Блума говорили су градоначелник Сарајева Алија Бехмен, академик Божидар Матић, проф.др Жарко Приморац, проф.др Анто Домазет и проф.др Борис Тихи.