Положено цвијеће на мјесто масакра код пијаце на Али-пашином Пољу

Делегације Кантона и Града Сарајево те Општине Нови Град положиле су данас цвијеће на мјесту масакра на Тргу солидарности до броја 14 на Али-пашином Пољу, у знак сјећања на 11 страдалих суграђана.

Делегација Града одала почаст жртвама масакра код Тржнице

Делегација Града Сарајева, коју су чинили градоначелник Алија Бехмен и вијећник у Градском вијећу Игор Стојановић, данас је одала почаст и положила цвијеће на мјесто масакра у улици Мула Мустафе Башескије до броја 64 (сјеверни улаз у Градску тржницу). На том мјесту су 28.08.1995. убијена 43 наша суграђанина, а теже и лакше је рањено 84 Сарајлија.

Градоначелник честитао полицији Кантона Сарајево

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен честитао је полицији МУП-а Кантона Сарајево на ефикасном дјеловању током потраге за Едином Вуком и Анелом Хераком, осумњиченим за убиство Амара Мистрића, и оствареној  успјешној сарадњи на овом случају са свим полицијским агенцијама у БиХ као и у Републици Хрватској, која је резултирала њиховим хапшењем.

На иницијативу градоначелника Бехмена усвојене заједничке мјере за безбједност грађана Сарајева

Поводом синоћњег инцидента у којем је убијен 23-годишњи Амар Мистрић, градоначелник Сарајева Алија Бехмен одржао је хитан састанак у Градској управи са премијером Кантона Сарајево Бесимом Мехмедићем, представником полицијског комесара КС Јасмином Идризовићем, те начелницима Општине Ново Сарајево Неџадом Колџом, Општине Нови Град Дамиром Хаџићем и представницима Општине Стари Град Исметом Хаџићем и Општине Центар Адилом Катицом.

Смрт Амара Мистрића је пораз Сарајева

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен најоштрије осуђује свирепо убиство 23-годишњег Амара Мистрића које се десило синоћ око поноћи у Сарајеву у угоститељском објекту “Ochorios” у улици Џемала Биједића и овим путем жели да упути саучешће породици убијеног младића.

Градоначелник сазвао хитни састанак поводом синоћњег убиства

Поводом синоћњег инцидента у којем је убијен 23-годишњи Амар Мистрић, градоначелник Сарајева Алија Бехмен позвао је на хитан састанак у Градску управу: премијера Кантона Сарајево  Бесима Мехмедића, министра унутрашњих послова КС Жељка Мијатовића, полицијског комесара КС Химзу Селимовића, начелника Крим.полиције МУП-а КС Предрага Куртеша, те начелнике Општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, Општине Центар Џевада Бећиревића, Општине Ново Сарајево Неџада Колџу и Општине Нови Град  Дамира Хаџића.

Градоначелник примио учеснике 3. међународне љетне школе \\\”Транзициона правда у југоисточној Европи\\\”

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас учеснике Треће међународне љетне школе под називом "Транзициона правда у југоисточној Европи", која се одржава у Сарајеву под покровитељством предсједавајућег Предсједништва БиХ и градоначелника Сарајева. Организатор школе је Удружење "Правник" у сарадњи са програмом владавине права за југоистичну Европу Фондације Конрад Аденауер.

Јапанска агенција за међународну сарадњу градоначелнику представила будуће пројекте у Сарајеву

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, са замјеником Слободаном Нешковићем, примио је данас Масао Схиканоа, шефа представништва за Балкан Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈИЦА) који је челницима Града презентовао пројекте које ова агенција намјерава да ради у Сарајеву.