Градоначелник примио Ивицу Осима

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас у Градској управи бившег доградоначелника Сарајева, фудбалску легенду и прослављеног босанскохерцеговачког фудбалског стручњака Ивицу Осима. Градоначелник је господина Осима упознао са актуелним пројектима Града Сарајева, посебно у домену спорта, за шта се занимао овај фудбалски стручњак.

Представници ОЕБС-а представили градоначелнику пројекат „18. европска радионица о волонтеризму“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас представнике Мисије ОЕБС-а у БиХ који су га упознали са пројектом „18. европска радионица о волонтеризму“. Радионицу, која ће се од 8. до 11. октобра одржати у Сарајеву, организују Британска организација "Community Service Volunteers – ЦСВ" и Организација за европску безбједност и сарадњу у БиХ.

Одржана 9. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Градско вијеће Града Сарајева на данас одржаној 9. сједници овластило је градоначелника Сарајева да у име Града Сарајева поднесе кривичну пријаву против премијера Републике Српске Милорада Додика за учињено кривично дјело изазивања народносне, расне и вјерске мржње, раздора или нетрпељивости. Градски вијећници такође захтијевају од Канцеларије високог представника да санкционише Милорада Додика због изјаве којом се отворено поричу злочини и пресуде међународних и домаћих правних инстанци.

9. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 56. Пословника Градског вијећа Града Сарајева ("Службене новине Кантона Сарајево", бр. 16/98), сазивам 9. СЈЕДНИЦУ ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 29.09.2009. године у 10.00 часова, у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Град Сарајево сафинансира изградњу шетнице Долац Малта – Отока

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо, данас су озваничили почетак радова на изградњи шетнице Долац Малта-Отока. У првој фази пројекта, уз десну обалу Миљацке, на дијелу од Отоке до паркинг-простора објекта "Вила парк", предвиђена је изградња пјешачке и бициклистичке стазе са расвјетом, дужине око 800 метара.

Сарајево једна од најуспјешнијих туристичких дестинација у БиХ за 2009. годину

Замјеница предсједавајућег Градског вијећа Татјана Љујић-Мијатовић у име Града Сарајева вечерас је примила Златну туристичку ружу за 2009. годину, коју је уручио Високи представник у БиХ Валентин Инцко. Поводом обиљежавања Свјетског дана туризма, у Бањалуци су вечерас додијељене „Златне туристичке руже за 2009. годину“. За најуспјешније туристичке дестинације у БиХ за 2009. годину проглашени су Сарајево, Бања Лука и Дистрикт Брчко БиХ, а најбољи у категорији – Признање јединици локалне управе – су Општина Центар Сарајево, те општине Пале и Требиње и сарајевска Општина Илиџа.

Градоначелник Бехмен поздравио учеснике Међународних поетских сусрета

Градоначелник Алија Бехмен је у име Града Сарајева вечерас у Камерном театру поздравио и пожелио добродошлицу учесницима Међународних поетских сусрета "Сарајево 2009" који су посвећени великом босанскохерцеговачком пјеснику Изету Кики Сарајлићу.

Градоначелник Бехмен покровитељ Првог међународног ватерполо турнира европских шампиона

Под покровитељством градоначелника Сарајева Алије Бехмена вечерас је на олимпијском базену Отока отворен Први међународни ватерполо турнир европских шампиона Сарајево Чемпионс Челенџ 2009. "Вјерујем да ће овај турнир показати да можемо да будемо добар организатор турнира у спортовима које досад нисмо имали прилику да гледамо чешће, барем не у овако снажном издању и да ћемо тако показати да Сарајево није мајстор само у организацији зимских спортова", казао је Бехмен.

У недјељу Сарајево Олимпија полумаратон 2009. и обиљежавање Свјетског дана срца у партнерству са Градом Сарајевом

У недјељу, 27.09.2009.године, одржаће се Сарајево Олимпија полумаратон 2009., те ће се обиљежити Свјетски дан срца у партнерству са Градом Сарајевом. Тим поводом данас је у Градској управи одржана прес конференција на којој су о ова два значајна догађаја говорили: Ерол Мујановић, предсједник Удружења "Маратон" Сарајево, Сејдефа Башић – Ћатић, извршни координатор Удружења „Партнерство за јавно здравље" и Свјетлана Фабијанч – Грбић, координатор пројекта „Сарајево – здрави град".