Доградоначелник Камочаји уприличио пријем за Ларису Церић

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је у Градској управи уприличио пријем за Ларису Церић, чланицу Џудо клуба "Нипон", која је на недавно одржаном Свјетском првенству за јуниорке у Паризу освојила златну медаљу. Пријему су присуствовали Бранислав Црногорац и Аријана Јаха, тренер и секретар Џудо клуба "Ниппон".
Доградоначелник је честитао младој такмичарки на успјеху, уручио је пригодан поклон, те истакнуо да је Лариса Церић на најбољи начин промовисала како бх. спорт, тако и град Сарајево и државу Босну и Херцеговину.

Одавање почасти поводом Дана државности БиХ

У част обиљежавања 25. новембра – Дана државности БиХ делегација Града Сарајева данас је положила цвијеће и одала почаст погинулим браниоцима нашег града. Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Мирославом Живановићем, те замјеник предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић положили су цвијеће и одали почаст ослободиоцима и антифашистима нашег града на спомен-обиљежју Вјечна ватра, спомен-парку Враца и спомен-обиљежју Јосипу Брозу Титу.

У част Дана државности БиХ – Свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа четири градске општине

Поводом обиљежавања 25. новембра – Дана државности БиХ данас је у Дому оружаних снага БиХ одржана Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа четири градске општине. Сједницу је отворила замјеница предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Татјана Љујић-Мијатовић која је присутним и грађанима Сарајева честитала Дан државности БиХ.

Град Подгорица донирао укупно 50.000 евра за реконструкцију Вијећнице

Град Подгорица донирао је још 20.000 евра за даљњу реконструкцију и рестаурацију сарајевске Вијећнице. Тиме је Миомир Мугоша, градоначелник црногорске пријестолнице, испунио обећање које је дао градоначелнику Алији Бехмену током недавно одржане културне манифестације "Дани Сарајева у Подгорици". Гостујући у нашем граду прије више од годину и по, поводом манифестације "Дани Погорице у Сарајеву", Град Подгорица и градоначелник Мугоша донирали су 30.000 евра Граду Сарајеву за обнову Вијећнице.

Делегација Града Сарајева сутра ће положити цвијеће на спомен-обиљежја поводом Дана државности БиХ

Поводом Дана државности БиХ, у сриједу 25.11.2009. године, делегација Града Сарајева положиће цвијеће и одати почаст погинулим браниоцима нашег града:
– 09.00 часова – Вјечна ватра (градоначелник Сарајева Алија Бехмен и замјеник предсједавајућег Градског вијећа Салко Никшић)

Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа четири градске општине поводом Дана државности БиХ

Поводом обиљежавања Дана државности БиХ, у сриједу 25.11.2009. године, са почетком  у 11.00 часова, одржаће се Заједничка свечана сједница Градског вијећа Града Сарајева и општинских вијећа четири градске општине.

Одржана 11. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На 11. одржаној сједници вијећници Градског вијећа Града Сарајева усвојили су одлуке о приступању изради Регулационог плана "Витиковац" и Регулационог плана "Бријешће". Вијећници су усвојили Одлуку о измјенама и допунама Одлуке о оснивању јавног предузећа "Олимпијски базен Отока", д.о.о Сарајево.

Замјеник градоначелника примио делегацију ОО 18. бајрамског турнира у малом ногомету

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји примио је данас делегацију Организационог одбора 18. бајрамског турнира у малом ногомету "Сарајево 2009. – 1430. х.г.", који ће се одржати 29. и 30.12.2009. године у Великој дворани КСЦ "Скендерија". Делегација ОО упознала је замјеника градоначелника са припремама за одржавање турнира, те се искористила приликом да овим путем захвали Граду и његовим челним људима на континуираној подршци Бајрамском турниру у малом ногомету.

Одржан 2. самит Свјетске уније олимпијских градова у Лозани

На позив градоначелника Лозане Даниела Брелаза, у раду 2. самита Свјетске уније олимпијских градова у Лозани од 19. до 21. новембра 2009. године у име градоначелника Сарајева учествовао је Алмир Касумагић, шеф Одјела за међународну сарадњу. Учесници Самита – градоначелници и предсједници организационих одбора Олимпијских игара, у склопу различитих дискусија, размијенили су искуства и  знања специфична за градове који су били домаћини Олимпијских игара. Самит 2009. представљао је сусрет свјетских предавача/експерата  и представника Међународног олимпијског комитета, међународних федерација, градова домаћина олимпијских игара и олимпијских игара младих.

Градоначелник Бехмен примио у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима примио је данас у наступну посјету амбасадора Краљевине Холандије у БиХ, Њ.Е. Swedera Ernesta Joana Marie barona van Voorst tot Voorsta, са којим је разговарао о досадашњој помоћи његове земље Сарајеву и БиХ, те о будућој сарадњи на пројектима од значаја за бх. пријестолницу. Градоначелник је током сусрета изразио увјереност да ће се интензивирати односи Града Сарајева са Градом Ден Хаагом, који имају доста да понуде један другом.