Град Сарајево одао почаст убијеним грађанима на Добрињи

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић у име Града Сарајева данас је одао почаст и положио цвијеће на спомен-плочу у улици Ослободилаца Сарајева код броја 8, у насељу Добриња Б. На том мјесту, прије шеснаест година од агресорске гранате смртно је настрадало девет наших суграђана: Сеида Баличевац, Осман Хебибовић, Емин Колар, Енвер Мустагрудић, Мушкија Прибиња, Мирсад Спахић, Селима Спахић, Аиша Шито и Јадранка Тенџера, док их је 16 теже и лакше рањено.

Градоначелник примио амбасадора Чешке

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима примио је данас амбасадора Чешке Републике у БиХ, Њ.Е. Tomaša Szunyoga. Током сусрета разговарано је о досадашњој сарадњи Амбасаде и Градске управе, те о унапређењу сарадње главних градова БиХ и Чешке. „Као чланица Европске уније, ми подржавамо европске интеграције БиХ, уз задовољење услова Европске комисије. Прије стотину година били смо једна држава, а за неколико година ћемо, вјерујем, бити једна заједница“, истакнуо је амбасадор.

Одржана прес конференција поводом одржавања Међународног пливачког митинга „SWIM OLYMPIC SARAJEVO 2010“

Поводом одржавања Међународног пливачког митинга „SWIM OLYMPIC SARAJEVO 2010“, данас је у просторијама Олимпијског базена Отока одржана прес конференција, на којој су учествовали проф. др. Сабахудин Даутбашић, предсједник Организационог одбора Митинга, Игор Камочаји, доградоначелник Сарајева у име градоначелника – генералног покровитеља, Мујо Гец, директор Олимпијског базена Отока, и Јанко Гојковић, предсједник Управе Градског клуба водених спортова Сарајево.

Замјеник градоначелника Живановић примио делегацију Града Крагујевца

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас делегацију Града Крагујевца и Клуба младих лица са инвалидитетом из Крагујевца који су гости НВО алтруиста помоћ лицима са умањеним способностима „Свјетло“, чији су представници такође присуствовали данашњем пријему. Славица Савељић, члан Градског вијећа за социјалну политику и друштвену бригу о дјеци Града Крагујевца, представила је моделе и циљне групе социјалне помоћи, међу којима су и дјеца ометена у развоју. Бранка Ристић представила је рад Клуба младих лица са инвалидитетом који има за циљ подстицање инклузије младих лица са различитим врстама инвалидитета у локалну заједницу и који свакодневно организује низ активности културног, спортског и забавног карактера.