Градоначелник поводом пресуде Уставног суда ФБиХ: Град улази у посјед своје имовине

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен одржао је данас прес конференцију поводом јучерашње пресуде Уставног суда Федерације БиХ по захтјеву градоначелника Сарајева за заштиту права на локалну самоуправу у вези са одредбама чланова 2., 3., 4., 5. и 10. Закона о имовини Кантона Сарајево, којом је утврђено да је повријеђено право Града Сарајева на локалну самоуправу. Коментаришући пресуду Уставног суда ФБиХ, градоначелник је истакнуо да је она у корист грађана Сарајева, у корист локалне самоуправе, одлука да се новац грађана троши тамо гдје је то грађанима најближе.

Градоначелник Бехмен покровитељ бх. премијере филма „На путу“ 25. фебруара у „Зетри“

„Ни у једном тренутку није било двојбе да Град Сарајево и ја као градоначелник прихватимо покровитељство над свечаном бх. премијером филма \’На путу\’ Јасмиле Жбанић, 25. фебруара у дворани \’Зетра\’“, истакнуо је градоначелник Сарајева Алија Бехмен на прес конференцији одржаној данас у Митинг Поинту. Градоначелник је казао да су Јасмила Жбанић и њени филмови најбољи  амбасадори земље за коју се као градоначелник залаже. „На свој дискретан начин Јасмила Жбанић нас суочава са темама од којих би добар дио друштва желио да побјегне и мени је веома драго да сам као градоначелник био у прилици да помогнем тако што ће послије њемачке и међународне њен нови филм видјети и сарајевска и бх. публика“, рекао је Бехмен.

Доградоначелник Камочаји поздравио учесника Зимских параолимпијских игара у Ванкуверу 2010. године

Замјеник градоначелника Игор Камочаји данас је уприличио пријем за представнике Параолимпијског комитета Босне и Херцеговине  поводом учешћа најбољег спортисте инвалида БиХ Јасмина Мемића на Зимским параолимпијским играма у Ванкуверу. Доградоначелник Камочаји је честитао Параолимпијском комитету Босне и Херцеговине и Ски клубу „Спид“ на досадашњим успјесима који су омогућили њиховом представнику учешће на Зимским параолимпијским играма, те истакнуо да ови резултати имају велики значај за град Сарајево и државу БиХ.