Grad Sarajevo pružio potporu akciji „Djeca djeci“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je nazočio svečanosti upriličenoj povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u Zavodu za zaštitu djece i omladine Pazarić. Tijekom svečanosti ravnatelj Zavoda Jasmin Ćerimagić uručio je zamjeniku gradonačelnika pobjednički dječji crtež koji će Ured gradonačelnika Sarajeva otkupiti i na taj način sudjelovati u projektu „Djeca djeci“. Dogradonačelnik Kamočaji zahvalio je na mogućnosti da Ured gradonačelnika Sarajeva sudjeluje u ovome humanom projektu, te naglasio kako će Grad Sarajevo i dalje pružati potporu radu Zavoda Pazarić kao i sličnim humanim projektima.

Predstavnici njemačke stranke Savez 90/Zeleni posjetili Gradsku upravu

Zamjenici gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović i Igor Kamočaji primili su danas predsjedatelja stranke Savez 90/Zeleni iz SR Njemačke Cema Özdemira i zastupnicu frakcije Zelenih u Europskom parlamentu Franzisku Brantner. Özdemir i Brantner su tijekom susreta s dogradonačelnicima istaknuli kako je cilj njihova posjeta Sarajevu i BiH ohrabrenje i potpora reformskim procesima i europskom putu BiH. Oni su posebice naglasili kako se njihova stranka zalaže u Europskom parlamentu da BiH neodložno dobije viznu liberalizaciju. 

Grad Sarajevo pokrovitelj ceremonije dodjele nagrade \’\’Duško Kondor\’\’

Svečanost povodom dodjele nagrade \’\’Duško Kondor\’\’ za građansku hrabrost i afirmaciju građanske hrabrosti održana je danas u Poslovnome centru UNITIC u organizaciji NVO “Gariwo” Sarajevo, a već drugu godinu pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i Ambasade Kraljevine Norveške u BiH. Nagrada \’\’Duško Kondor\’\’ za građansku hrabrost ustanovljena je u čast i sjećanje na neumornog i beskompromisnog borca za građansku hrabrost i simbola građanske hrabrosti Duška Kondora.

Održana 14. sjednica GV Grada Sarajeva

Prije usvajanja dnevnoga reda 14. sjednice Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedao g. Željko Ler, na prijedlog gradonačenika Alije Behmena, povučen je Prijedlog odluke o transformaciji „PEP“ Društva s ograničenom odgovornošću za prijenos i emitiranje programa Sarajevo u Javno poduzeće „Gradska radio-televizija Sarajevo“, d.o.o Sarajevo. Gradsko je vijeće usvojilo Odluku o razrješenju predsjedatelja Odbora za proračun i financije Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Marina Ivaniševića iz SDP-a, a na njegovo mjesto Gradsko je vijeće imenovalo vijećnicu  Jelenu Misitu.

Gradonačelnik uručio Plaketu i Zahvalnicu Grada Sarajeva američkom dirigentu Charlesu Ansbacheru

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen upriličio je danas u Gradskoj upravi prijem za američkog dirigenta Charlesa Ansbachera i njegovu suprugu Swanee Hunt, bivšu veleposlanicu SAD-a u Beču, dokazane prijatelje Sarajeva i Bosne i Hercegovine. Gradonačelnik je gospodinu Ansbacheru uručio Plaketu i Zahvalnicu Grada Sarajeva kao iznimnom čovjeku i umjetniku koji je obilježio glazbenu scenu Sarajeva i Bosne i Hercegovine mnogobrojnim uspješnim izvedbama sa Sarajevskom filharmonijom, stekao poštovanje glazbenika i publike Sarajeva, te svojim bogatim stvaralaštvom animirao i afirmirao generacije sarajevskih glazbenika.

Grad Sarajevo će pružiti potporu manifestaciji mladih tehničara „Oni su najbolji“

Grad Sarajevo će sa 10.000 KM pružiti potporu manifestaciji „Oni su najbolji“ u sklopu koje će se natjecati mladi tehničari, njihovi mentori i škole u oblasti razvitka tehničke kulture i znanstveno-tehničkog stvaralaštva mladih – istaknuto je tijekom današnjeg susreta zamjenika gradonačelnika Igora Kamočajija s Muhamedom Suljićem i Selimom Berisalićem, predsjednikom i ravnateljem Udruge za znanstveno-tehnički odgoj mladih u BiH, te Nijazom Brajlovićem, predsjednikom Udruge pedagoga tehničke kulture.

Raniji gradonačelnici Sarajeva pozdravili presudu Ustavnoga suda FBiH o vraćanju imovine Gradu Sarajevu

Klub ranijih gradonačelnika Sarajeva pozdravio je presudu Ustavnoga suda FBiH po zahtjevu gradonačelnika Alije Behmena za zaštitu prava na lokalnu samoupravu u svezi s odredbama članaka 2., 3., 4., 5. i 10. Zakona o imovini Kantona Sarajevo, kojom je utvrđeno kako je povrijeđeno pravo Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu, te kojom se Gradu vraća njegova imovina. „Zaokupljeni sudbinom i pravnim statusom Grada drastično ograničenih mogućnosti i mjerodavnosti, sa zadovoljstvom smo, kao raniji gradonačelnici Sarajeva, dočekali presudu Ustavnoga suda FBiH kojom se utvrđuje kako je pojedinim člancima Zakona o imovini Kantona Sarajevo povrijeđeno pravo Grada Sarajeva na lokalnu samoupravu.

Potpora Grada Sarajeva održavanju festivala „Dani Sarajeva u Beogradu“

„Grad Sarajevo će i ove godine pružiti potporu festivalu \’Dani Sarajeva u Beogradu\’ koji će se po četvrti put održati u glavnom gradu Srbije u razdoblju od 19. do 23. svibnja ove godine“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović tijekom današnjeg susreta s Majom Mičić i Dinkom Sijerčićem, predstavnicima Inicijative mladih za ljudska prava, inače organizatorom ovoga festivala.

Gradonačelnik dao potporu inicijativi za usvajanje odluke o referalnoj cijeni lijekova

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen danas je potpisao peticiju kojom se od Vlade Kantona Sarajevo zahtijeva da usvoji odluku o referalnoj cijeni lijekova, a kojom će se uštedjeti 13.000.000 KM godišnje. Inicijativu je pokrenuo Centar za promociju civilnog društva, nakon što je došlo do značajnog pojeftinjenja cijene lijekova na tržištu u zemljama okruženja, što je potvrdila i analiza Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo. Zavod je sukladno tomu sačinio novi prijedlog referalne cijene lijekova i uputio Prijedlog odluke Vladi Kantona Sarajevo na usvajanje.

Dogradonačelnik Kamočaji otvorio tradicionalnu sportsku manifestaciju „Svi na snijeg“

Pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva a u organizaciji Skijaškoga kluba „Širokača“ danas je na Velikom polju na Igmanu održana 9. manifestacija „Svi na snijeg“, odnosno 2. memorijalni turnir „Fikret Jažić“. Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Igor Kamočaji koji je istaknuo kako ovakvim priredbama želimo doprinijeti razvitku zimskih sportova i podizanju podmlatka u našem gradu, te sudionicima poželio dobar plasman.