Град Сарајево подржао акцију „Дјеца дјеци“

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је присуствовао свечаности уприличеној поводом Дана независности Босне и Херцеговине у Заводу за заштиту дјеце и омладине Пазарић. Током свечаности директор Завода Јасмин Ћеримагић уручио је замјенику градоначелника побједнички дјечји цртеж који ће Канцеларија градоначелника Сарајева откупити и на тај начин учествовати у пројекту „Дјеца дјеци“. Доградоначелник Камочаји захвалио је на могућности да Канцеларија градоначелника Сарајева учествује у овом хуманом пројекту, те нагласио да ће Град Сарајево и даље подржавати рад Завода Пазарић као и сличне хумане пројекте.

Представници њемачке странке Савез 90/Зелени посјетили Градску управу

Замјеници градоначелника Сарајева Мирослав Живановић и Игор Камочаји примили су данас предсједавајућег странке Савез 90/Зелени из СР Њемачке Cema Özdemira и посланицу фракције Зелених у Европском парламенту Франциску Брантнер. Özdemir и Брантнер су током сусрета са доградоначелницима истакнули да је циљ њихове посјете Сарајеву и БиХ охрабрење и подршка реформским процесима и европском путу БиХ. Они су посебно нагласили да се њихова странка залаже у Европском парламенту да БиХ неодложно добије визну либерализацију. 

Град Сарајево покровитељ церемоније додјеле награде \’\’Душко Кондор\’\’

Свечаност поводом додјеле награде \’\’Душко Кондор\’\’ за грађанску храброст и афирмацију грађанске храбрости одржана је данас у Пословном центру УНИТИЦ у организацији НВО “Гариво” Сарајево, а већ другу годину под покровитељством Града Сарајева и Aмбасаде Краљевине Норвешке у БиХ. Награда \’\’Душко Кондор\’\’ за грађанску храброст установљена је у част и сјећање на неуморног и бескомпромисног борца за грађанску храброст и симбола грађанске храбрости Душка Кондора.

Одржана 14. сједница ГВ Града Сарајева

Прије усвајања дневног реда 14. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао г. Жељко Лер, на приједлог градоначеника Aлије Бехмена, повучен је Приједлог одлуке о трансформацији „ПЕП“ Друштва са ограниченом одговорношћу за пренос и емитовање програма Сарајево у Јавно предузеће „Градска радио-телевизија Сарајево“, д.о.о Сарајево. Градско вијеће је усвојило   Одлуку о разрјешењу предсједавајућег Одбора за буџет и финансије Градског вијећа Града Сарајева Марина Иванишевића из СДП-а, а на његово мјесто Градско вијеће је именовало вијећницу  Јелену Миситу.

Градоначелник уручио Плакету и Захвалницу Града Сарајева америчком диригенту Чарлсу Ансбахеру

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен уприличио је данас у Градској управи пријем за америчког диригента Чарлса Ансбахера и његову супругу Свони Хант, бившу амбасадорицу САД-а у Бечу, доказане пријатеље Сарајева и Босне и Херцеговине. Градоначелник је господину Ансбахеру уручио Плакету и Захвалницу Града Сарајева као изузетном човјеку и умјетнику који је обиљежио музичку сцену Сарајева и Босне и Херцеговине многобројним успјешним извођењима са Сарајевском филхармонијом, стекао поштовање музичара и публике Сарајева, те својим богатим стваралаштвом анимирао и афирмисао генерације сарајевских музичара.

Град Сарајево ће подржати манифестацију младих техничара „Они су најбољи“

Град Сарајево ће са 10.000 КМ подржати манифестацију „Они су најбољи“ у склопу које ће се такмичити млади техничари, њихови ментори и школе у области развоја техничке културе и научно-техничког стваралаштва младих – истакнуто је током данашњег сусрета замјеника градоначелника Игора Камочајија са Мухамедом Суљићем и Селимом Берисалићем, предсједником и директором Удружења за научно-техничко васпитање младих у БиХ, те Нијазом Брајловићем, предсједником Удружења педагога техничке културе.

Ранији градоначелници Сарајева поздравили пресуду Уставног суда ФБиХ о враћању имовине Граду Сарајеву

Клуб ранијих градоначелника Сарајева поздравио је пресуду Уставног суда ФБиХ по захтјеву градоначелника Алије Бехмена за заштиту права на локалну самоуправу у вези са одредбама чланова 2., 3., 4., 5. и 10. Закона о имовини Кантона Сарајево, којом је утврђено да је повријеђено право Града Сарајева на локалну самоуправу, те којом се Граду враћа његова имовина. „Заокупљени судбином и правним статусом Града драстично ограничених могућности и надлежности, са задовољством смо, као ранији градоначелници Сарајева, дочекали пресуду Уставног суда ФБиХ којом се утврђује да је појединим члановима Закона о имовини Кантона Сарајево повријеђено право Града Сарајева на локалну самоуправу.

Подршка Града Сарајева одржавању фестивала „Дани Сарајева у Београду“

„Град Сарајево ће и ове године подржати фестивал \’Дани Сарајева у Београду\’ који ће се по четврти пут одржати у главном граду Србије у периоду од 19. до 23. маја ове године“, истакнуо је замјеник градоначелника Мирослав Живановић током данашњег сусрета са Мајом Мичић и Динком Сијерчићем, представницима Иницијативе младих за људска права, иначе организатором овог фестивала.

Градоначелник подржао иницијативу за усвајање одлуке о рефералној цијени лијекова

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен данас је потписао петицију којом се од Владе Кантона Сарајево захтијева да усвоји одлуку о рефералној цијени лијекова, а којом ће се уштедјети 13.000.000 КМ годишње. Иницијативу је покренуо Центар за промоцију цивилног друштва, након што је дошло до значајног појефтињења цијене лијекова на тржишту у земљама окружења, што је потврдила и анализа Стручне службе Завода здравственог осигурања Кантона Сарајево. Завод је у складу с тим сачинио нови приједлог рефералне цијене лијекова и упутио Приједлог одлуке Влади Кантона Сарајево на усвајање.

Доградоначелник Камочаји отворио традиционалну спортску манифестацију „Сви на снијег“

Под покровитељством Града Сарајева а у организацији Скијашког клуба „Широкача“ данас је на Великом пољу на Игману одржана 9. манифестација „Сви на снијег“, односно 2. меморијални турнир „Фикрет Јажић“. Манифестацију је отворио замјеник градоначелника Игор Камочаји који је истакнуо да оваквим приредбама желимо да допринесемо развоју зимских спортова и подизању подмлатка у нашем граду, те учесницима пожелио добар пласман. У склопу манифестације одржане су утрке у нордијским дисциплинама у којима је учествовало 60 такмичара и 50 рекреативаца.