Одржана прес конференција поводом обиљежавања Дана града Сарајева и “Дана културе Прага у Сарајеву”

Данас је у Градској управи одржана прес конференција на којој је званично презентован Програм обиљежавања 6. априла, Дана града Сарајева и „Дана културе Прага у Сарајеву“. Писутним се обратио Мирослав Живановић, замјеник градоначелника и предсједник Извршног одбора за обиљежавање Дана града Сарајева, и подсјетио да се ове године уједно обиљежава и 65. годишњица ослобођења Сарајева од фашизма. Живановић је захвалио свим учесницима програма и изразио задовољство што Град Сарајево може да се похвали изузетно богатим и разноврсним програмом, те што су свој допринос обиљежавању овог значајног датума дали пријатељски градови Праг и Коња.

Живановић отвара Међународно такмичење у стрељаштву

У недјељу 04.04.2010. године у 12.00 часова, на стрелишту Олимпијске дворане „Зетра“, замјеник градоначелника Мирослав Живановић званично ће отворити Међународно такмичење у стрељаштву поводом Дана града и 65. годишњице ослобођења Сарајева. На турниру који организује Стрељачки клуб Сарајево очекује се учешће најбољих стријелаца из 12 градова држава: Словеније, Хрватске, Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине. Наиме, учествоваће освајачи медаља са европских и свјетских првенстава, попут бх. стријелца Неџада Фазлије, репрезентативца Словеније Жељка Муичевића, те Дијане Бркљачић из Хрватске.

Под покровитељством Града Сарајева – такмичење у стрељаштву за инвалиде

У суботу 03.04.2010. године са почетком у 10.00 часова, на стрелишту Олимпијске дворане „Зетра“, одржаће се такмичење у стрељаштву за инвалиде поводом Дана града Сарајева. На турниру, који ће ове године бити најмасовнији, учествоваће 20 екипа из цијеле Босне и Херцеговине: Зенице, Тузле, Маглаја, Бихаћа, Горњег и Доњег Вакуфа, Требиња, Гацка, Бањaлуке, Босанске Крупе и, први пут, 8 удружења РВИ Кантона Сарајево.

У недјељу 2. карате турнир „Еуро гранд при Сарајево 2010“

У недјељу 04.04.2010. године у 17.00 часова, у спортској дворани „Рамиз Салчин“ на Мојмилу, градоначелник Алија Бехмен званично ће отворити 2. карате турнир „Еуро гранд приx Сарајево 2010“ поводом Дана града Сарајева. На турниру који организује Универзитетски карате  клуб Сарајево очекује се учешће 200 такмичара, у категорији сениори, из Словеније, Хрватске, Македоније, Србије, Бугарске, Словачке, Аустрије и Босне и Херцеговине.

Делегација Града Сарајева свечано обиљежава враћање бисти књижевника Петра Кочића, Хамзе Хуме и др. Јована Кршића

У недјељу 04.04.2010. године у 12.00 часова делегација Града Сарајева ће у оквиру програма Дана града Сарајева свечано обиљежити враћање бисти књижевника Петра Кочића, Хамзе Хуме и др. Јована Кршића у малом парку прекопута зграде Предсједништва. Бисте књижевника су током опсаде Сарајева уклоњене са својих постоља да би биле спашене од евентуалног скрнављења или оштећења, те поново враћене на своје мјесто.

3. међународни кошаркашки турнир за дјевојчице и дјечаке

Вечерас (петак) 02.04.2010. године у 19.45 часова, у КСЦ „Скендерија“, замјеник градоначелника Игор Камочаји званично ће отворити 3. међународни кошаркашки турнир за дјевојчице и дјечаке (93. и 94. годиште) поводом Дана града Сарајева и 65. годишњице ослобођења Сарајева од фашизма. Турнир ће се одржати у периоду од 2. до 5. априла, у организацији Школе кошарке КОШ Сарајево и њеног директора Сеје Букве. На турниру ће учествовати 8 мушких кадетских екипа: КК Цибона (Загреб), КК Торино и КК Римини (Италија), КК Будућност (Подгорица), КК Дубровник (Хрватска), КК Босна (Сарајево), КК Спас (Сарајево) и домаћин КК КОШ (Сарајево), те 6 женских кадетских екипа: КК Croatia 2006. (Загреб), КК Торино (Италија), КК Жељезничар (Сарајево), КК Челик (Зеница), КК Игман (Коњиц) и КК КОШ (Сарајево).