Ванредна сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 70. став 2. и 6. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам ВАНРЕДНУ СЈЕДНИЦУ
ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Ванредна сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у четвртак, 29. 04. 2010. године у 09.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Позив на прес конференцију поводом најава догађаја у Добровољачкој

Данас (сриједа), 28.04.2010. године у 14.00 сати, одржаће се прес конференција поводом захтјева градоначелника Сарајева Алије Бехмена о забрани обиљежавања догађаја у Добровољачкој 1992. године. На прес конференцији новинарима ће се обратити градоначелник Бехмен и детаљно образложити свој захтјев.

Изјава за медије градоначелника Сарајева поводом најаве догађаја у Добровољачкој 1992.

Поводом информација објављених у домаћим медијима које се односе на организацију шетње и обиљежавање сукоба између легалних оружаних снага Републике Босне и Херцеговине, са једне, и окупаторских снага Југославенске народне армије, са друге стране, 3. маја 1992. године, коју је најавио такозвани Пододбор за обиљежавање страдања припадника ЈНА у некадашњој Добровољачкој улици данас сам упутио захтјев министру унутрашњих послова Кантона Сарајево да забрани одржавање тог скупа. Дужан сам да грађанима Сарајева објасним разлоге и мотиве те одлуке.

Бехмен – Мијатовићу: Обиљежавање догађаја у Добровољачкој би било увреда за све невине жртве Сарајева

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је данас допис Жељку Мијатовићу, министру унутрашњих послова Кантона Сарајево, поводом споразума са МУП-ом Републике Српске и такозваним Пододбором за обиљежавање страдања припадника ЈНА да 3. маја у Добровољачкој улици буде обиљежено наводно страдање припадника ЈНА у Добровољачкој 1992. године. Градоначелник захтијева од МУП-а КС да ту одлуку, о којој није био званично обавијештен и за коју је сазнао из медија, МУП КС размотри и најављену посјету забрани, односно повуче сагласност ако је она већ издата.

Обиљежавање 1. маја први пут у организацији Градске управе

Обиљежавање 1. маја, Међународног празника рада, за грађане Сарајева биће организовано у Вилсоновом шеталишту први пут у организацији Градске управе. На доношење овакве одлуке руководство Града се опредијелило да би грађанкама и грађанима, дјеци и омладини, радницима и пензионерима, те грађанима који су у потрази за послом, уприличило садржајан и интересантан викенд, који ће свакако већина њих провести у Сарајеву због немогућности да као у ранија времена  наведени празник обиљеже у кругу породице и пријатеља на уранцима сарајевских излетишта или путовањима на атрактивне туристичке дестинације. Тренутно руководство Града, које је трајно опредијељено за баштињење принципа и вриједности за које се деценијама залажу раднички покрети, организовањем обиљежавања Првог маја, уједно жели да упути апел за: