Јавна трибина о Основној концепцији Регулационог плана \”Пофалићи\”

Јавна трибина о Основној концепцији Регулационог плана "Пофалићи" одржаће се у четвртак, 06. маја 2010. године, у 17.00 часова у просторијама МЗ Пофалићи I, ул. Хумска број 16. Позивају се сви заинтересовани грађани и правна лица на јавну трибину о овом планском документу.

Градска управа позива грађане на заједничко обиљежавање 1. маја у Вилсоновом шеталишту

Градска управа Града Сарајева позива грађане на заједничко дружење и обиљежавање 1. маја, Међународног празника рада, сутра у Вилсоновом шеталишту. Организатор Градска управа припремио је програм који на одређен начин носи синоним породичног дана:

• Буђење града од 6 до 8 часова уз Сарајево Друм Оркестра. Они ће свирати и возити се на камиону градским улицама да би традиционално пробудили град.

• Окупљање грађана у Вилсоновом шеталишту почиње од 9 до 10 часова када је предвиђена јутарња кафа којој ће присуствовати и сам градоначелник Алија Бехмен, као и остало руководство Града. Уз музику ДЈ Неше и Сарајево Друм Оркестра сви су добродошли на шољу кафе из велике џезве чију нам је организацију помогао казанџија Насир Јабучар.

Признање Ватрогасног савеза КС Граду Сарајеву

Предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Мирослав Живановић уприличили су данас пријем за представнике Ватрогасног савеза КС чији је предсједник Тајиб Пашић уручио признања за допринос Града Сарајева и градоначелника Алије Бехмена квалитетнијем раду добровољних ватрогасних друштава у 2009. години. „Управни одбор нашег Савеза донио је одлуку да овим признањем захвалимо Граду Сарајеву и градоначелнику Бехмену који су својом континуираном подршком препознали нашу дјелатност као хуману и који су у нама препознали партнера који је способан да помогне не само кад је ријеч о пожару или елементарној непогоди, већ и у свакој другој ситуацији" – истакнуо је предсједник Пашић и указао на велики ентузијазам чланова шест добровољних ватрогасних друштава која дјелују у склопу овог савеза.

Почиње снимање терена

Градско вијеће Града Сарајева је на сједници одржаној 30.03.2010. године усвојило одлуке о приступању изради три регулациона плана: „Кошевско Брдо“, „Ковачићи“ и „Ковачићи-Центар“.У наредном периоду отпочињу активности на снимању постојећег стања (ажурирање геодетских подлога, геолошки истражни радови, анкете на терену), те апелујемо да грађани то омогуће у циљу што квалитетнијег поступка израде наведених планова.

Позив на пријем за представнике Ватрогасног савеза КС

У петак, 30.04.2010. у 10 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер уприличиће пријем за представнике Ватрогасног савеза Кантона Сарајево.Том приликом представници Ватрогасног савеза уручиће градоначелнику и предсједавајућем Градског вијећа признање Савеза за допринос и развој ватрогаства у 2009. години.

Градско вијеће Града Сарајева подржало Бехменов захтјев о забрани скупа у Добровољачкој

Градско вијеће Града Сарајева је на данас одржаној ванредној сједници, а коју је иницирао градоначелник Сарајева, подржало јучерашњи захтјев Алије Бехмена да се не дозволи обиљежавање погибије војника ЈНА у Добровољачкој 1992. године. У изјави која је једногласно усвојена Градско вијеће тражи да се не дозволи политичка демонстрација и манипулисање жртвама. Градско вијеће у овом догађају препознаје политички чин провокације и покушај ревидирања историје агресије на Сарајево и Босну и Херцеговину.

Ванредна сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 70. став 2. и 6. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам ВАНРЕДНУ СЈЕДНИЦУ
ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Ванредна сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у четвртак, 29. 04. 2010. године у 09.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1.

Позив на прес конференцију поводом најава догађаја у Добровољачкој

Данас (сриједа), 28.04.2010. године у 14.00 сати, одржаће се прес конференција поводом захтјева градоначелника Сарајева Алије Бехмена о забрани обиљежавања догађаја у Добровољачкој 1992. године. На прес конференцији новинарима ће се обратити градоначелник Бехмен и детаљно образложити свој захтјев.

Изјава за медије градоначелника Сарајева поводом најаве догађаја у Добровољачкој 1992.

Поводом информација објављених у домаћим медијима које се односе на организацију шетње и обиљежавање сукоба између легалних оружаних снага Републике Босне и Херцеговине, са једне, и окупаторских снага Југославенске народне армије, са друге стране, 3. маја 1992. године, коју је најавио такозвани Пододбор за обиљежавање страдања припадника ЈНА у некадашњој Добровољачкој улици данас сам упутио захтјев министру унутрашњих послова Кантона Сарајево да забрани одржавање тог скупа. Дужан сам да грађанима Сарајева објасним разлоге и мотиве те одлуке.

Бехмен – Мијатовићу: Обиљежавање догађаја у Добровољачкој би било увреда за све невине жртве Сарајева

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен упутио је данас допис Жељку Мијатовићу, министру унутрашњих послова Кантона Сарајево, поводом споразума са МУП-ом Републике Српске и такозваним Пододбором за обиљежавање страдања припадника ЈНА да 3. маја у Добровољачкој улици буде обиљежено наводно страдање припадника ЈНА у Добровољачкој 1992. године. Градоначелник захтијева од МУП-а КС да ту одлуку, о којој није био званично обавијештен и за коју је сазнао из медија, МУП КС размотри и најављену посјету забрани, односно повуче сагласност ако је она већ издата.