Održana 19.sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Održana je 19. sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, kojom je predsjedao g. Željko Ler. Nakon diskusije  vijećnika Ferida Buljubašića iz  SDP-a, a sukladno odredbama Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva, rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Regulacijskoga plana "Podgaj-Tekija" s Prijedlogom odluke o provedbi Regulacijskoga plana "Podgaj –Tekija" je odgođena,  dok dokumentacija ne bude upotpunjena detaljnim informacijama odgovarajućih institucija.

Gradonačelnik Behmen otvorio Izložbu ratnih fotografija \”Naša priča\” u Memorijalnome centru Oradour

Izložba simboličnoga naziva "Naša priča" (Notre histoire), nakon uspješne i vrlo posjećene sarajevske i pariške izložbe, predstavljena je u Memorijalnome centru Oradour-sur-Glane u petak, 25. lipnja 2010. godine u 18 sati, uz nazočnost gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i veleposlanika Bosne i Hercegovine u Francuskoj Almira Šahovića. Ovoga puta izložba ima simboličan značaj jer je predstavljena u francuskome spomen-centru izgrađenom nakon Drugoga svjetskog rata u znak sjećanja na žrtve masakra u gradiću Oradour-sur-Glane.

Poziv za 19. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Sarajeva

Na temelju članka 35. stavak 1.b. Poslovnika Gradskoga vijeća Grada Sarajeva (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj 28/09), sazivam 19. SJEDNICU
GRADSKOGA VIJEĆA GRADA SARAJEVA. Devetnaesta sjednica Gradskoga vijeća Grada Sarajeva održat će se u utorak 29. 06. 2010. godine u 10.00 sati,  u objektu  Grada Sarajeva – Ovalna sala Gradskoga vijeća, ulica Hamdije Kreševljakovića, br. 3/1.

Grad Sarajevo podržao \”Trku protiv droge 2010.\”

Grad Sarajevo podržao je manifestaciju "Trka protiv droge 2010." koju osmi put zaredom u Sarajevu organiziraju Općina Stari Grad i Udruga za potporu resocijalizaciji ovisnih i izliječenih od droge (PROI). Tim povodom jutros su u parku Atmejdan predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočai građanima Sarajeva dijelili knjige „DJECA I DROGE – Čitanka“,  autora Bore Đukanovića. U sportskom dijelu najboljim natjecateljima je u ime Grada medalje i diplome podijelio naš najuspješniji olimpijac Nedžad Fazlija, savjetnik predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva. 

Zamjenik gradonačelnika odao počast ubijenoj djeci u Bakarevićevoj ulici

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji danas je u ime Grada Sarajeva odao počast i položio cvijeće na spomen-obilježje u Bakarevićevoj ulici, u naselju Bistrik. Na tom mjestu, prije sedamnaest godina, od granate ispaljene s agresorskih položaja ubijeno je sedmero djece. Toga su tragičnoga dana ubijeni: Nihad Ćatić, Velid Muftić, Senad Pliska, Almir Poturić, Sanjin Rustempašić, Sinanudin Šećerović i Belma Zijadić.

Živanović razgovarao sa sudionicima projekta „Buniqa“

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Miroslav Živanović primio je danas predstavnike Agencije za razvitak i suradnju „Cerebra“, omladinske organizacije iz Banje Luke, koja organizira projekt „Buniqa“ uz potporu Alijanse civlizacija Ujedinjenih naroda i sudionike projekta, mlade iz cijele BiH. Na sastanku je razgovarano o akcijama koje provodi Gradska uprava Grada Sarajeva, a koje se tiču mladih. Živanović ih je upoznao s administrativnom strukturom Sarajeva te s  primjerima kršenja Zakona o načelima lokalne samouprave FBiH. Zbog tako uređenih načela samouprave Grad Sarajevo nema ingerenciju nad osnovnim, ali ni srednjim obrazovanjem.

Održana press konferencija povodom održavanja Europske ljetnje škole o radu s mladima

Danas je u Gradskoj upravi održana press konferencija povodom održavanja Europske ljetnje škole o radu s mladima, u organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkoga društva za tehničku suradnju – GTZ. Partneri u projektu su: Grad Keln, Grad Beč i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Republike Hrvatske. Europska ljetnja škola o radu s mladima održat će se u Sarajevu u razdoblju od 26.06. do 3.07.2010. u hotelu „Astra Garni“, a okupit će oko 40 sudionika iz BiH, regiona i zemalja EU, vladinih službenika koji se bave pitanjima mladih i nevladinih omladinskih djelatnika.

Podrška Grada manifestaciji \”Trka protiv droge 2010.\”

Grad Sarajevo podržao je manifestaciju "Trka protiv droge 2010." koju osmi put zaredom u Sarajevu organiziraju Općina Stari Grad i Udruga za potporu resocijalizaciji ovisnih i izliječenih od droge (PROI). Tim povodom sutra, 26.06.2010. u 9.15 sati u parku Atmejdan predsjedatelj Gradskoga vijeća Grada Sarajeva Željko Ler i zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočai građanima će Sarajeva dijeliti knjige „DJECA I DROGE – Čitanka“,  autora Bore Đukanovića. U sportskom dijelu predviđeno je proglašenje najboljih natjecatelja, gdje će u ime Grada medalje i diplome podijeliti naš najuspješniji olimpijac Nedžad Fazlija, savjetnik predsjedatelja Gradskoga vijeća Grada Sarajeva. 

Kamočaji primio velikoga prijatelja BiH, francuskoga pisca Cardonnea

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Igor Kamočaji primio je danas francuskoga pisca i velikoga prijatelja BiH Gerarda Cardonnea, autora romana „Sarajevski ljubavni par“, koji će tijekom ove godine biti preveden i objavljen i na našem jeziku. Cardonne je dogradonačelnika upoznao s aktivnostima njegove Udruge „Cercle du Rhin International“, s volonterski organiziranim kulturnim sadržajima u našoj zemlji koji su ostavili značajan trag, te s planovima za buduće razdoblje, među kojima je i objava i promocija njegova romana u BiH.