Заједничке изјаве за медије градоначелника Сарајева и Подгорице

У четвртак, 1.07.2010. у 12.45 часова градоначелник Сарајева Алија Бехмен и градоначелник Подгорице Миомир Мугоша  даће заједничке изјаве за медије, након пријема за делегацију главног града Црне Горе. Сниматељи и фоторепортери пет минута прије (од 12.40 часова) моћи ће забиљежити сусрет двију делегација.

Одржана 19.сједница Градског вијећа Града Сарајева

Одржана је 19. сједница Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавао г. Жељко Лер. Након дискусије  вијећника Ферида Буљубашића из  СДП-а, а у складу са одредбама Пословника Градског вијећа Града Сарајева, расправа о Приједлогу одлуке о усвајању Регулационог плана "Подгај-Текија" са Приједлогом одлуке о провођењу Регулационог плана "Подгај –Текија" је одгођена,  док документација не буде употпуњена детаљним информацијама релевантних институција.

Градоначелник Бехмен отворио Изложбу ратних фотографија \”Наша прича\” у Меморијалном центру Орадур

Изложба симболичног назива "Наша прича" (Notre histoire), након успјешне и врло посјећене сарајевске и паришке изложбе, представљена је у Меморијалном центру Oradour-sur-Glane у петак, 25. јуна 2010. године у 18 часова, уз присуство градоначелника Сарајева Алије Бехмена и амбасадора Босне и Херцеговине у Француској Алмира Шаховића. Овог пута изложба има симболичан значај јер је представљена у француском спомен-центру изграђеном након Другог свјетског рата у знак сјећања на жртве масакра у градићу Oradour-sur-Glane.

Позив за 19. сједницу Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 19. СЈЕДНИЦУ
ГРАДСКОГ ВИЈЕЋА ГРАДА САРАЈЕВА. Деветнаеста сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак 29. 06. 2010. године у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића, бр. 3/1.

Замјеник градоначелника одао почаст убијеној дјеци у Бакаревићевој улици

Замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји данас је у име Града Сарајева одао почаст и положио цвијеће на спомен-обиљежје у Бакаревићевој улици, у насељу Бистрик. На том мјесту, прије седамнаест година, од гранате испаљене са агресорских положаја убијено је седморо дјеце. Тог трагичног дана убијени су: Нихад Ћатић, Велид Муфтић, Сенад Плиска, Алмир Потурић, Сањин Рустемпашић, Синанудин Шећеровић и Белма Зијадић.

Град Сарајево подржао \”Трку против дроге 2010.\”

Град Сарајево подржао је манифестацију "Трка против дроге 2010." коју осми пут заредом у Сарајеву организују Општина Стари Град и Удружење за подршку ресоцијализацији зависних и излијечених од дроге (ПРОИ). Тим поводом јутрос су у парку Атмејдан предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаи грађанима Сарајева дијелили књиге „ДЈЕЦА И ДРОГЕ – Читанка“,  аутора Боре Ђукановића.
У спортском дијелу најбољим такмичарима у име Града медаље и дипломе је подијелио наш најуспјешнији олимпијац Неџад Фазлија, савјетник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. 

Живановић разговарао са учесницима пројекта „Буниква“

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас представнике Агенције за развој и сарадњу „Церебра“, омладинске организације из Бањалуке, која организује пројекат „Буниква“ уз подршку Алијансе цивлизација Уједињених нација и учеснике пројекта, младе из цијеле БиХ. На састанку је разговарано о акцијама које проводи Градска управа Града Сарајева, а које се тичу младих. Живановић их је упознао са административном структуром Сарајева те са  примјерима кршења Закона о принципима локалне самоуправе ФБиХ. Због тако уређених принципа самоуправе Град Сарајево нема ингеренцију над основним, али ни средњим образовањем.

Одржана прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду с младима

Данас је у Градској управи одржана прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду са младима, у организацији Града Сарајева и Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ. Партнери у пројекту су: Град Келн, Град Беч и Министарство обитељи, бранитеља и међугенерацијске солидарности Републике Хрватске. Европска љетња школа о раду са младима одржаће се у Сарајеву у периоду од 26.06. до 3.07.2010. у хотелу „Астра Гарни“, а окупиће око 40 учесника из БиХ, региона и земаља ЕУ, владиних службеника који се баве питањима младих и невладиних омладинских радника.

Подршка Града манифестацији \”Трка против дроге 2010.\”

Град Сарајево подржао је манифестацију "Трка против дроге 2010." коју осми пут заредом у Сарајеву организују Општина Стари Град и Удружење за подршку ресоцијализацији зависних и излијечених од дроге (ПРОИ). Тим поводом сутра, 26.06.2010. у 9.15 часова у парку Атмејдан предсједавајући Градског вијећа Града Сарајева Жељко Лер и замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаи грађанима Сарајева ће дијелити књиге „ДЈЕЦА И ДРОГЕ – Читанка“,  аутора Боре Ђукановића. У спортском дијелу предвиђено је проглашење најбољих такмичара, гдје ће у име Града медаље и дипломе подијелити наш најуспјешнији олимпијац Неџад Фазлија, савјетник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева. 

Сутра прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду са младима

У петак, 25.06.2010. у 11 часова, одржаће се прес конференција поводом одржавања Европске љетње школе о раду са младима, у организацији Града Сарајева и Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ. Партнери у пројекту су: Град Келн, Град Беч и Министарство породице, бранилаца и међугенерацијске солидарности Републике Хрватске. Новинарима ће се на конференцији обратити замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић. На пресу ће бити присутни и представници Њемачког друштва за техничку сарадњу – ГТЗ.