Oдавање почасти на Дан шехида

На Дан шехида, у петак 10.09.2010. године у 10.00 часова, замјеници градоначелника Мирослав Живановић и Игор Камочаји, у име  Града Сарајева, положиће цвијеће и одати почаст погинулим борцима и шехидима на Мезарју Ковачи. Позивамо Вашег новинара и фоторепортера/сниматеља да забиљеже овај догађај.

Градоначелник др. Бехмен честитао Рош Хашан – Јеврејску нову годину

Градоначелник Сарајева др. Алија Бехмен у своје и у име Града Сарајева упутио је честитку поводом Рош Хашана – Јеврејске нове године Јакобу Финцију, предсједнику Јеврејске заједнице у БиХ, и Борису Кожемјакину, предсједнику Јеврејске општине Сарајево. „Вама и свим Јеврејима Сарајева и Босне и Херцеговине упућујем најсрдачније честитке  у поводу празника Рош Хашана – Јеврејске нове године, са жељом да га проведете у миру, добром здрављу и породичној срећи“, истакнуо је, између осталог, градоначелник Бехмен у својој честитки.

Градоначелник примио проф. Михаела фон Хауфа, њемачког експерта за социјалну тржишну економију

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Мирославом Живановићем и Игором Камочајијем примио је данас у Градској управи проф.др Михаела фон Хауфа, шефа катедре за економију, економску политику и међународне економске односе на Техничком универзитету Кајзерлаутерн у Њемачкој, и др. Пола Паша, директора Канцеларије за БиХ Фридрих-Еберт-Штифтунга, који је са Економским институтом Сарајево јуче у Сарајеву организовао округли сто о теми ”Од социјалне до одрживе економије”. Гост уводничар овог округлог стола био је управо проф. Михаел фон Хауф, који је и савјетник неколико земаља по питању одрживог развоја. Представивши свој концепт стратегије одрживог развоја, заснован на једнаком уважавању еколошке, економске и друштвене димензије развоја, професор Хауф, заједно са др.Пашом, током данашњег пријема је исказао спремност да помогне Граду Сарајеву у изради стратегије одрживог развоја.

Доградоначелник Камочаји уручио спортску опрему играчима ФК „Кошевско Брдо“

Спортска опрема, коју чине ногометне лопте и маркери за тренинге, донација је Града Сарајева коју је замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји уручио Нермину Шољанину, тренеру ФК „Кошевско Брдо“. Доградоначелник Камочаји је у разговору са играчима и Управом ФК „Кошевско Брдо“ на помоћном терену стадиона „Кошево“ такође истакнуо да ће Град и убудуће у оквиру својих потенцијала финансијски подржати овај клуб. „Већ трећу годину заредом Град Сарајево помаже ФК \’Кошевско Брдо\’ који посебну пажњу посвећује раду са дјецом и омладином. И поред тешких услова, Управа Клуба чини све на афирмацији спорта код младих да би их склонили са улице и тако помогли да израсту у здраве, толерантне и вриједне личности“, казао је замјеник градоначелника Камочаји.