Замјеник градоначелника Живановић одао почаст страдалим званичницима ОХР-а и УН-а

Данас се навршава 13 година од трагичне смрти званичника ОХР-а и УН-а код Прокошког језера у близини Фојнице. Тим поводом замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић је у име Града Сарајева, заједно са Високим представником и специјалним представником ЕУ Валентином Инцком, представницима међународне заједнице и домаћих власти, одао почаст и положио цвијеће на мјесту хеликоптерске несреће у којој је погинуло 12 званичника међународне заједнице у БиХ.

Градоначелник Бехмен примио вишечлану делегацију шведског града Тиресо

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен примио је данас вишечлану делегацију шведског града Тиресо, предвођену Евом Ериксон, начелницом Одјељења за друштвене активности, тржиште рада и избјеглице. Градоначелник је захвалио Влади и народу пријатељске Шведске на изузетној помоћи пруженој током и послије агресије на наш град и земљу.

Доградоначелник Камочаји поздравио учеснике Конференције о спречавању насиља на спортским такмичењима

Данас је у Сарајеву отворена Конференција о спречавању насиља на спортским такмичењима под покровитељством Министарства безбједности БиХ, премијера Владе КС и Града Сарајева. Циљ Конференције је да дефинише конкретне мјере које би допринијеле редуковању и контроли нереда на спортским такмичењима.

Потписивање уговора за стипендирање дјеце бораца и погинулих цивила – жртава рата Фонда Икре

У петак, 17.09.2010. године у 11.00 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и директорица Фонда ИКРЕ Ениса Рустемпашић потписаће уговор за стипендирање и школовање дјеце бораца, погинулих бораца и погинулих цивила – жртава рата овог фонда.
Вриједност уговора је 200.000 КМ, којим ће 221 основац-средњошколац добити стипендију у износу од 100 КМ мјесечно. Средства се реализују путем Фонда ИКРЕ, а у односу на прошлу годину износ је увећан за 50.000 КМ, односно за 55 стипендиста више.

Пријем вишечлане делегације побратимског Града Бурсе

У петак, 17.09.2010. године у 12.00 часова, замјеник предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева Салко Никшић примиће вишечлану делегацију Града Бурсе, коју чине градски вијећници и представници Одбора за очување културно-историјског наслијеђа овог побратимског града.