Доградоначелник Камочаји поздравиће учеснике Туристичког оф Род Рели „Сарајево 2010.“

У суботу, 25.09.2010. године у 09.15 часова, замјеник градоначелника Игор Камочаји у име Града Сарајева поздравиће учеснике Туристичког оф Род Рели „Сарајево 2010.“ испред хотела „Хунгарија“ на Илиџи. Траса Релија, који ће се одржати 25. и 26. септембра, пролази обронцима планина Игмана, Бјелашнице и Трескавице, кањонима Неретве и Ракитнице са задржавањем у Лукомиру и на Борачком језеру, а циљ је промоција мало познатих, а веома атрактивних предјела Босне и Херцеговине.

Градоначелник Бехмен поздравио учеснике 9. међународних поетских сусрета посвећених Кики Сарајлићу

Градоначелник Алија Бехмен у име Града Сарајева вечерас је поздравио учеснике 9. међународних поетских сусрета, који су посвећени пјеснику Изету Кики Сарајлићу. „Осјетити се дијелом \’велике породице пјесника\’ је лијеп и непоновљив осјећај, који дијелимо с Кикиним, а тиме и нашим пријатељима из италијанског града Салерна који је био, слободно могу да кажем, други дом нашег пјесника“, казао је градоначелник Бехмен, додајући да је Град Сарајево и ове године подржао одржавање већ препознатљивог и на међународном нивоу признатог Поетског фестивала.

Градоначелник Бехмен отворио 74. самосталну изложбу академика фра Петра Перице Видића

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен вечерас је у Градској галерији Колегиум Артистикум свечано отворио 74. самосталну изложбу академика фра Петра Перице Видића. Градоначелник Бехмен је истакнуо да му је изузетна част што је у прилици да отвори изложбу слика изузетног босанскохерцеговачког академика, истинског родољуба, Сарајлије са Бистрика и доброчинитеља – фра Петра Перице Видића.

Доградоначелник Камочаји: спремни смо за организацију Европског зимског олимпијског омладинског фестивала

Замјеник градоначелника Игор Камочаји у име Града Сарајева присуствовао је данас сусрету предсједника и генералних секретара олимпијских комитета земаља централне и југоисточне Европе, чији је домаћин овог пута био Олимпијски комитет БиХ. Уједно, ово је била прилика да учесници овог редовног консултативног састанка подрже кандидатуру Града Сарајева и Града Источног Сарајева за домаћина Европског зимског олимпијског омладинског фестивала (EYOWF-а) 2015. године, која ће се разматрати на Генералној скупштини Европског олимпијског комитета крајем новембра у Београду ове године.

Делегација Града Сарајева у посјети Ријеци

Делегација Града Сарајева, коју је предводио замјеник градоначелника Мирослав Живановић са сарадницима, посјетила је Град Ријеку и том приликом одржала радни састанак са прочелницима градских служби за предузетништво, градску управу и самоуправу, културу, те представницима Завода за информатичку дјелатност. Делегација Града Сарајева је домаћинима представила актуелне напоре предузете у циљу заштите и јачања права Града Сарајева на локалну самоуправу. „У случају враћања надлежности Граду Сарајеву, градској администрацији ће од великог значаја бити процедуре и праксе, те укупно искуство Града Ријеке, као једне од најразвијенијих јединица локалне  самоуправе у Републици Хрватској“, истакнуо је замјеник градоначелника.