Доградоначелник Живановић у име Града Сарајева честитао 80. рођендан пјесникињи Дари Секулић

Поводом 80. рођендана највеће живуће босанскохерцеговачке пјесникиње Даре Секулић, Српско културно-просвјетно друштво „Просвјета\” вечерас је у Сарајеву приредило свечаност на којој су промовисане четири књиге које је објавила у посљедње двије године. Ријеч је о збиркама: \”Сретна скитница\”, \”Kасни дани\”, \”Камени кашаљ\” и \”Го паук\”. Замјеник градоначелника Мирослав Живановић у име Града Сарајева честитао је рођендан и уручио пригодан рођендански поклон слављеници.

Градоначелник примио новоименованог амбасадора Црне Горе

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас новоименованог амбасадора Црне Горе у БиХ, Њ.Е. Драгана Ђуровића. Током сусрета је констатовано да главни градови Босне и Херцеговине и Црне Горе развијају партнерску сарадњу коју прате добри односи двије земље на свим нивоима. Међутим, увијек постоји простор да се та сарадња унапређује и на томе ће се радити убудуће, а то ће бити и један од приоритета новог црногорског амбасадора.

Амбасадор Сан Мартин у име Владе Шпаније изразио задовољство обновом сарајевске Вијећнице

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен, члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, посланик у државном Парламенту БиХ Златко Лагумџија и амбасадор Краљевине Шпаније у БиХ Њ.Е. Алехандро Енрике Алваргонзалес Сан Мартин обишли су данас сарајевску Вијећницу, гдје се одвијају радови у оквиру треће фазе пројекта обнове овог значајног културно-историјског споменика Сарајева и Босне и Херцеговине. Циљ посјете био је информисање о динамици радова на реализацији Споразума између Министарства културе Краљевине Шпаније и Града Сарајева, којим је одобрено милион евра, намјенски за реконструкцију и рестаурацију фасаде објекта Вијећнице.

Промовисана књига „Злочини над дјецом Сарајева у опсади“

Под покровитељством Града Сарајева, у Босанском културном центру, промовисана је књига „Злочини над дјецом Сарајева у опсади“ која садржи имена убијене дјеце са свим идентификованим подацима и фотографијама. Књигу су заједно припремили Институт за истраживање злочина против човјечности и међународног права и Удружење родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995. Модератор промоције био је Градимир Гојер, који је истакнуо: „Ово је прво представљање и прво читање ове, рекао бих, свете књиге, која не чува само успомене, она и упозорава и из ње излази врисак човјечанства.“

Комшић, aмбасадор Сан Мартин, Лагумџија и Бехмен обилазе Вијећницу

У сриједу, 29.09.2010. године у 09.00 часова, члан Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић, амбасадор Краљевине Шпаније у БиХ Њ.Е. Алехандро Енрике Алваргонзалес Сан Мартин, посланик у државном Парламенту БиХ Златко Лагумџија и градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сарадницима обићи ће Вијећницу. Циљ посјете је информисање о динамици радова на реализацији Споразума између Министарства културе Краљевине Шпаније и Града Сарајева, којим је одобрено милион евра, намјенски за реконструкцију и рестаурацију фасаде овог културно-историјског споменика.

Излет за старије грађане и грађанке на планину Игман

Поводом обиљежавања Међународног дана старих 1. октобра Градска управа Града Сарајева организује излет за старије грађане и грађанке на планину Игман. Полазак аутобуса: 01.10.2010. године (петак) у 09.30h са сљедећих пунктова:

Бехмен и Камочаји посјетили фирму „Аутоделта д.о.о.“

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем посјетио је данас фирму „Аутоделта д.о.о.“ која запошљава демобилисане борце са највећим ратним признањем  „Златни љиљан“. „Имамо запослених 12 радника и четири спољна сарадника, а желим да нагласим да је фирма све запослене стамбено збринула“, рекао је Недим Аљић, један од власника приликом обиласка фирме са градоначелником и његовим замјеником.

Захвалница Тениског клуба „Тенис про“ градоначелнику Бехмену

Градоначелник Алија Бехмен са замјеником Игором Камочајијем примио је данас делегацију Тениског клуба „Тенис про“ која му је уручила Захвалницу Клуба и турнирску мајицу као знак захвалности за континуирану подршку Града Сарајева у реализацији Тениског турнира „Опен РТЦ Барцелона 1899 – Сарајево 2010“. Предсједник ТК „Тенис про“ Харис Кафеџић посебно је захвалио градоначелнику Бехмену и Градској управи на континуираној подршци овом клубу од самог његовог оснивања, 1996. године. Кафеџић је додао да је љетос успјешно одржан 14. тениски турнир „Опен РТЦ Барцелона 1899 – Сарајево 2010“, на којем је учествовало 85 тенисера из 10 земаља.

Промоција књиге „Злочини над дјецом Сарајева у опсади“

Под покровитељством Града Сарајева, у уторак 28.09.2010. године у 18.00 часова, у Босанском културном центру одржаће се промоција књиге „Злочини над дјецом Сарајева у опсади“ која садржи имена убијене дјеце са свим идентификованим подацима и фотографијама. Књигу су заједно припремили Институт за истраживање злочина против човјечности и међународног права и Удружење родитеља убијене дјеце опкољеног Сарајева 1992.-1995.

Доградоначелник Живановић са представницима Пуле и Ровиња разговарао о локалној самоуправи и туризму

Делегација Града Сарајева на челу са замјеником градоначелника Мирославом Живановићем, која у склопу Викенд Медиа Фестивала 2010. борави у Ровињу, данас је одржала састанке са представницима Града Пуле и Града Ровиња. У разговору са представницима Града Пуле, које је предводила Вера Радоловић, замјеница градоначелника Пуле, утврђени су могући облици сарадње између два града у области развоја ефикасних механизама и процедура локалне самоуправе, као и у области развоја и подршке предузетништву. Замјеница градоначелника је изразила своју пуну подршку напорима Града Сарајева усмјереним ка заштити права на локалну самоуправу.