Доградоначелник Камочаји на Истанбулском форуму о међународној сарадњи градова

На позив градоначелника Истанбула Кадира Топбаса, замјеник градоначелника Сарајева Игор Камочаји учествује у раду дводневног Истанбулског форума о међународној сарадњи градова.
Форуму који се одржава поводом обиљежавања 87. годишњице Републике Турске присуствују градоначелници и представници пријатељских градова и побратима Граду Истанбулу. Доградоначелник Камочаји излагао је на почетку прве пленарне сесије, о теми „Градска дипломатија и допринос градова савезу цивилизација“.  Камочаји је казао да Град Сарајево посебну пажњу поклања дипломатији градова, регионалној сарадњи и повезивању.

Градоначелник Бехмен поздравио успјешну сарадњу Сарајевског и Универзитета у Риму „Ла Сапиенза“

– Млади су основ развоја нашег града и државе, па је и њихово образовање од стратешког интереса за град Сарајево и Босну и Херцеговину – истакнуо је градоначелник Сарајева Алија Бехмен који је са замјеником Мирославом Живановићем уприличио пријем за делегацију Европске асоцијације интернационалних студената (АЕСИ) на челу са др. Масимом Цаневом, предсједником и генералним секретаром мастер програма Универзитета у Риму „Ла Сапиенца“. Пријему је присуствовало и 15 студената са Универзитета у Риму „Ла Сапиенца“ са којим сарајевски Универзитет успјешно сарађује пуних 12 година.

Црвени крст Ново Сарајево тражи помоћ Града Сарајева у враћању своје имовине у Дубровнику

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић примио је данас представнике Општинске организације Црвеног крста Ново Сарајево који су га упознали са још актуелним проблемом враћања имовине Дјечјег опоравилишта „Лозица“ код Дубровника. „Желимо да вратимо и заштитимо имовину Дјечјег опоравилишта \’Лозица\’ у нашем власништву. Ради се о имовини велике вриједности, 4.500 метара квадратних и вриједности око пет милиона евра. До сада смо од Града Дубровника имали само обећања и ништа више“, рекао је Хакија Бајрактаревић, предсједник ОО ЦК Ново Сарајево.

Потписан Споразум о сарадњи Града Сарајева и Града Ал Ахмеди из Кувајта

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и гувернер Града Ал Ахмеди (Држава Кувајт) Шеик Ибрахим Ал Доаиј данас су потписали Споразум о сарадњи двају градова. Споразумом је утврђено да између двају градова постоји обострани интерес за развијање културних, привредних и других односа у складу са традиционалним пријатељством народа Босне и Херцеговине и Кувајта. „Односи наших двију земаља који су давно започели сада имају шансу да се још развијају. Веома смо заинтересовани за развој Босне и Херцеговине на разним пољима, тако мисли наш народ и Влада“, рекао је приликом потписивања Споразума гувернер Ал Доаиј.

Предсједник Европског вијећа обишао стари дио града у пратњи градоначелника Бехмена

Вечерас је градоначелник Сарајева Алија Бехмен био домаћин предсједнику Европског вијећа Херману фон Ромпују у шетњи старим дијелом града Сарајева. Градоначелник је господина Ромпуја провео Башчаршијом кренувши од хотела „Европа“, преко Принциповог моста, гдје је одржан својеврсан кратки историјски час о сарајевском атентату, затим Златарском улицом до Морића хана и све до сарајевске Вијећнице.

21. сједница Градског вијећа Града Сарајева

Данас је одржана 21. сједница Градског вијећа Града Сарајева, којом је предсједавала замјеница предсједавајућег Градског вијећа Града Сарајева госпођа Татјана Љујић Мијатовић. Вијећници су једногласно усвојили Одлуку о додјели признања "Почасни грађанин Града Сарајева" госпођи Соњи Бисерко. Госпођа Соња Бисерко је  једна од најистакнутијих бораца за људска права у Србији и региону, која је својим дјеловањем остварила значајан допринос афирмацији Града Сарајева у регији, те развоју међународних, међуљудских односа заснованих на принципима солидарности, толеранције, хуманости и демократичности. Награду ће добитници признања "Почасни грађанин Града Сарајева“ уручити градоначелник Алија Бехмен.

Сутра потписивање Споразума о сaрадњи Града Сарајева и Града Ал Ахмеди из Кувајта

У сриједу, 20.10.2010. у 11.15 часова, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и гувернер Града Ал Ахмеди (Држава Кувајт) Шеик Ибрахим Ал Доаиј потписаће Споразум о сарадњи двају градова. Након свечаног чина потписивања Споразума предвиђене су изјаве за медије.

Предсједник Европског вијећа обићи ће стари дио града у пратњи градоначелника Бехмена

Вечерас (уторак) 19.10.2010. године, градоначелник Сарајева проф. др. Алија Бехмен биће домаћин предсједнику Европског вијећа  Њ.Е. Херману вон Ромпуjу, у шетњи старим дијелом града Сарајева (хотел „Европа“-Башчаршија-Вијећница).

21. сједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 21. сједницу Градског вијећа Града Сарајева. Двадесет и прва сједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак 19.10.2010. године у 10.00 часова, у објекту Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића, бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 20. сједнице Градског вијећа Града Сарајева одржане 27.07.2010. године. За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

Градоначелник Бехмен отворио Изложбу „Будућност постхисторије“ Браце Димитријевића

Градоначелник Сарајева вечерас је у Вијећници отворио самосталну изложбу бх. најзначајнијег међународно признатог умјетника Браце Димитријевића под називом „Будућност постхисторије“, којом је и званично почео ОФФ програм јубиларног 50. међународног театарског фестивала МЕСС. „Вечерас су се у атрију Вијећнице сусрели историја, умјетност и будућност. Умјетност је ова изложба. Она је слика стваралаштва Браце Димитријевића умјетника, рођеног у Сарајеву, који већ четири деценије устрајно свијету представља своје умјетничке концепте за које је добио највећа умјетничка признања“, казао је Бехмен.