Градоначелник уприличио пријем у Градској управи за храбре полицајце МУП-а КС

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем те секретаром Градске управе Милорадом Којовићем уприличио је данас у Градској управи пријем за полицајце Мустафу Омеровића из Прве полицијске управе, Алмира Зебу и Синана Шеховића из Треће полицијске управе и Славишу Крајишника из Друге полицијске управе. Том приликом градоначелник је у своје, те у име Града и грађана Сарајева полицајцима честитао и исказао захвалност на доказаној храбрости у немилим догађајима који су се протеклих дана десили у Сарајеву. Пријему су присуствовали и начелник Сектора униформисане полиције МУП-а КС Јасмин Идризовић и шеф Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Ирфан Нефић. 

Синоћ одржан први дио Дјечјег програма у оквиру Јавног дочека Нове 2011. године

У оквиру Јавног дочека 2011. године који Град Сарајево организује у сарадњи са Кантоном Сарајево, градским општинама и Туристичком заједницом КС, синоћ је у Мултимедијалној сали Општине Нови Град одржан Дјечији програм намијењен дјеци из одгојно-васпитних установа са подручја града Сарајева. Дјечији програм је чинила позоришна представа "Како је Дуду украо Дједа Мраза" младих глумаца Аиде Букве, Кемала Чебе, Нусмира Мухаремовића и Аднана Горе, те подјела пакетића присутној дјеци.

Градоначелник Бехмен на дочеку Нове године са својим суграђанима

У петак, 31.12.2010. године, градоначелник Сарајева Алија Бехмен ће са сарадницима у 23.58 часова на платоу ББИ центра, гдје је организован Дочек 2011., грађанима Сарајева честитати Нову годину. Градоначелник Бехмен ће након поноћи посјетити Клинику за гинекологију и акушерство УКЦ Сарајево и Породилиште Државне болнице “Абдулах Накаш”, да би подијелио радост и срећу са родитељима прворођене/ог Сарајке/Сарајлије.

Све спремно за Јавни дочек Нове 2011. године

„Све припреме Јавног дочека Нове 2011. године у организацији Града Сарајева, Кантона Сарајево, четири градске општине и Туристичке заједнице КС увели смо у завршну фазу. Извршене су припреме за Дјечији програм, који ће бити организован у Мултимедијалној сали Општине Нови Град, данас у 18 часова и сутра, 31.12. у 17 часова. Желим још једном да вас подсјетим да  Дјечији програм чине представа "Како је Дуду украо Дједа Мраза" и подјела новогодишњих поклона. Будући да сала Општине Нови Град има ограничен број мјеста, штампали смо гратис улазнице, које смо ових дана дијелили у сарадњи са медијским покровитељима (ФТВ, Ослобођење, Сан, РСГ и РСГ 1, те портал Сарајево-x). Такође вршимо посљедње припреме за централни програм на локацији Трг дјеце Сарајева испред ББИ центра који ће 31.12. почети у 21.00 и трајати до раних јутарњих часова“, рекао је Игор Камочаји, замјеник градоначелника и предсједник ИО за организацију и припрему Јавног дочека Нове 2011. године, на данашњој прес конференцији у Градској управи.

Одржан традиционални новогодишњи прес градоначелника Бехмена

На данас одржаном традиционалном новогодишњем сусрету са новинарима градоначелник Сарајева Алија Бехмен са замјеницима Игором Камочајијем и Мирославом Живановићем  и предсједавајућим Градског вијећа Жељком Лером осврнуо се на резултате постигнуте у овој, те најавио пројекте Града Сарајева за 2011. годину. „И поред потешкоћа које су узроковане смањењем Буџета Града Сарајева од 26,44% или ccа 6.257.115 милиона КМ у односу на прошлу годину, трудили смо се да одговоримо на потребе и побољшамо квалитет живота наших грађанки и грађана”, истакнуо је Бехмен.

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо свечано отворили новоизграђену шетницу на Ченгић Вили

У присуству представника Градске управе, Општине Ново Сарајево, фирме „ИН“, извођача радова, затим представника МЗ Ченгић Вила I и грађана овог насеља, градоначелник Сарајева Алија Бехмен и начелник Општине Ново Сарајево Неџад Колџо данас су свечано отворили новоизграђену шетницу уз обалу Миљацке, од моста на Отоци до улице Бихаћка, те пустили у рад јавну расвјету на дијелу изграђене шетнице. Пројекат изградње шетнице подразумијевао је земљене радове на траси дужине 800 метара, поплочавање шетнице бетонским плочама ширине 2 метра, изградњу бициклистичке стазе паралелно са шетницом ширине 1 метар, постављање јавне расвјете, хортикултурално уређење простора, опремање мобилијаром, те је изграђена и јавна чесма.

Сутра друга прес конференција поводом организације Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву

У четвртак, 30.12.2010. у 13.00 часова одржаће се друга прес конференција поводом Јавног дочека Нове 2011. године у Сарајеву у организацији Града Сарајева. На прес конференцији ће чланови Извршног одбора за припрему и организацију Програма дочека Нове 2011.године у граду Сарајеву представити детаље у вези са организацијом програма, а обратиће се и неки од учесника Централног програма испред ББИ центра. Такође ће се обратити и портпарол МУП-а КС са новим информацијама у вези са кампањом спречавања продаје и употребе пиротехничких средстава.

Доградоначелници уручили новогодишње пакетиће

У поводу новогодишњих празника, Градска управа је и данас обрадовала дјецу подјелом пакетића. Замјеници градоначелника Сарајева Игор Камочаји и Мирослав Живановић данас су посјетили Педијатријску клинику и Удружење обољелих од церебралне дјечије парализе КС. Том приликом доградоначелници су уручили укупно 230 пакетића. Доц. др. Сенка Месиховић-Динаревић, директорица Педијатријске клинике, захвалила је Игору Камочајију на гесту пажње и казала да је Град Сарајево увијек мислио на своје најмлађе суграђане. Нагласила је да се у Педијатријској клиници тренутно налази 125 дјеце и 45 мајки.

Подјела новогодишњих пакетића

У поводу новогодишњих празника, представници Града Сарајева ће у сриједу 29.12.2010.године посјетити: – у 10.00 часова – Педијатријска клиника (Патриотске лиге 81), – у 11.30 часова – Удружење обољелих од церебралне дјечије парализе КС (ул. Марка Марулића 3/Ј) и том приликом дјеци ових установа уручити пакетиће.

Позив медијима на Новогодишњу прес конференцију градоначелника Сарајева

У сриједу, 29.12.2010. у 11.00 часова, одржаће се Новогодишња прес конференција градоначелника Сарајева проф. др. Алије Бехмена. Том приликом градоначелник ће се осврнути на активности и пројекте Града Сарајева у 2010. и представити планове и пројекте Града за 2011. годину. Прес конференција ће се одржати у сали Градске управе Града Сарајева, ул. Хамдије Крешевљаковића 3/3.