27. Cједница Градског вијећа Града Сарајева

На основу члана 35. став 1.б. Пословника Градског вијећа Града Сарајева (“Службене новине Кантона Сарајево”, број 28/09), сазивам 27. cједницу Градског вијећа Града Сарајева. Cједница Градског вијећа Града Сарајева одржаће се у уторак, 29. 03.  2011. године, у 10.00 часова,  у објекту  Града Сарајева – Овална сала Градског вијећа, улица Хамдије Крешевљаковића бр. 3/1. Уз позив за сједницу доставља се и Записник о раду 26. сједнице Градског вијећа Града Сарајева, одржане 15. 02. 2011. године.  За сједницу предлажем сљедећи ДНЕВНИ РЕД:

УГ обољелих од церебралне парализе неопходно ново комби возило

Замјеник градоначелника Сарајева Мирослав Живановић посјетио је данас Удружење грађана обољелих од церебралне дјечје парализе КС, чији га је предсједник Невенко Новотни упознао са активностима и пројектима овог удружења. „Неопходно нам је што прије да набавимо ново комби возило за превоз наших чланова, који су већином непокретни или тешко покретни и користе ортопедска помагала да би се кретали. Ријеч је о возилу које у себи има уграђену хидрауличну платформу за превоз лица са инвалидитетом. Комби који тренутно користимо стар је већ 11 година, дневно пређе преко 150 км градске вожње, и стално се квари, што изискује додатна финансијска средства“, истакнуо је Новотни, те додао да одређена средства већ имају на рачуну, и апелирају на све нивое власти и организације да им новчано помогну да би купили ново комби возило.

Градоначелник Бехмен разговарао о могућностима инвестирања Al Habttoor Group LLC из Дубаија

Градоначелник Сарајева Алија Бехмен са сaрадницима данас је уприличио у Градској управи пријем за делегацију Al Habttoor Group LLC из Дубаија коју је предводио Калаф Ал Хабтор (Khalaf Al Habtoor), њен власник, истакнути публициста и један од мултимилијардера са Форбесове листе, који је стигао у вишедневну посјету Босни и Херцеговини. Градоначелник је делегацију упознао са пријатељским односима Босне и Херцеговине и Уједињених Арапских Емирата који нису довољно валоризовани  одговарајућом привредном сарадњом. „Овај ваш долазак у Сарајево дешава се баш у право вријеме. Босна и Херцеговина се налази у транзиционом периоду, богата је бројним ресурсима уз одговарајућу радну снагу. Страна улагања и здрав капитал су нам добро дошли“, истакнуо је Бехмен.

Бехмен: Буџет Града има и развојну и социјалну компоненту

Градски вијећници Града Сарајева разматраће на сутрашњој сједници Приједлог буџета за 2011. годину, који је предложен у износу од 21.387.792 КМ, а градоначелник Алија Бехмен казао је за Фену да овогодишњи буџет има и развојну и социјалну компоненту. Буџет за 2011. већи је за 22,85 посто у односу на ребаланс Буџета за 2010., али и за 1.296.040 већи у односу на предложени овогодишњи Нацрт буџета. Бехмен је казао да је буџет увећан за средства која се очекују након провођења одлуке Уставног суда о враћању надлежности нижим нивоима власти. Између осталог, планирано је да се ове године оствари приход од око пет милиона КМ од пореза на промет непокретности и права, приход од комуналних такси 1,78 милиона КМ, планирани приходи од имовине у износу од три милиона КМ. Град Сарајево у свом буџету планирао је грант Кантона Сарајево у износу од око 5,5 милиона КМ.